Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55884
Title: Криптографічний модуль захисту системи електронних платежів
Authors: Лактіонова, Діана Андріївна
Keywords: дипломна робота
шифрування
дешифрування
безпека даних
безпечна транзакція
хешування
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Задача захисту систем електронних платежів на сьогоднішній день є однією з актуальних тем, тому що популярність платіжних карток кожен день зростає, тож стає питання захисту самої системи грошових транзакцій, щоб система була зручною, а головне безпечною на сьогоднішній день придумано багато протоколів захисту безготівкової оплати, та різних секретних даних, які нікому не повідомляються, так дату закінчення терміну дії та CVV – секретного коду картки нікому не можна повідомляти, і саме це є проблемою, зробити так, щоб ці дані не могли зчитати, перехопити, та використати, для зняття готівки з вашої картки. Сьогодні триває робота з розвитку та вдосконалення системи електронних платежів Національного банку України, що, безсумнівно, є необхідним перейти на нові міжнародні стандарти фінансової звітності, запровадити нові інноваційні інструменти переказу коштів. Це дуже важливо покращити надійність системи, а також рівень довіри учасники під час розрахунків за допомогою платіжних засобів. Необхідно вирішити питання конкуренції та зв'язку між банківською та торгівельною мережами. Система електронних платежів Національного банку України на сучасному етапі має багато проблем, факторів, що уповільнюють її розвиток. По-перше, це недосконалість чинного законодавства України, яке призводить до значних розбіжностей у поглядах і діях між учасники системи. Крім того, рівень інформаційного забезпечення учасників системи електронних платежів Національного банку України є досить низьким, що призводить до непрозорості проведених операцій в системі; залишається невисоким рівень нормативного забезпечення учасників системи електронних платежів Національного банку України, який треба зробити доступнішим та зрозумілішим для клієнтів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Ільєнко С.С.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55884
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Лактіонова.pdfПояснювальна записка1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.