Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55859
Title: Програмний модуль захисту графічної інформації цифровими водяними знаками
Authors: Шило, Ганна Ігорівна
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
цифрові водяні знаки
програмний модуль
стеганографія
авторське право
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Зберігання інформації у цифровому форматі являється найбільш визнаним способом зберігання інформації сучасності. Невід’ємну роль у житті сучасної людини відіграє мультимедійний простір. Ще не так давно для отримання будь-якої інформації люди звертались за допомогою до бібліотек та витрачали на це години, або навіть дні чи тижні, а в наші часи абиякий контент можна дістати за лічені секунди, для цього потрібно мати лише доступ до Інтернету. Втім, така доступність інформації також має свої наслідки. З кожним днем все більше авторів страждають від порушення авторського права та допомогою для них можуть служити стеганографічні та криптографічні способи захисту інформації. Суть різниці цих двох методів полягає в тому, що криптографічні методи захисту інформації маскують файлове наповнення, а стеганографічні методи приховують наявність конфіденційної інформації у файлі. Оскільки криптографічні методи захисту інформації являються менш доступними у деяких куточках земного шару – це призвело до зросту зацікавленості у розвитку стеганографічних методів захисту інформації, що зберігається у цифровому форматі. Поштовхом для розробки методології ЦВЗ(цифрових водяних знаків) стала саме проблематика захищенності прав власності цифрової інформації. Оскільки зберігання інформації у цифровому форматі являється найбільш визнаним способом зберігання інформації сучасності - невід’ємну роль у житті сучасної людини відіграє мультимедійний простір. З кожним днем все більше авторів страждають від порушення авторського права та допомогою для них можуть служити стеганографічні та криптографічні способи захисту інформації.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гулак Н.К.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55859
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом, Шило.pdfПояснювальна записка4.76 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.