Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55851
Title: Система захисту інформації від нелегального копіювання
Authors: Гайдук, Павло Вікторович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
атака
програмне забезпечення
конфіденційність
нелегальне копіювання
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Щорічно різні компанії, що надають послуги в галузі забезпечення інформаційної безпеки і протидії кібератакам, фіксують збільшення кількості нелегального копіювання і його потужність. Періодичні повідомлення в засобах масової інформації про втрату інформації тих чи інших ресурсів в результаті різних атак, говорять про неефективність засобів протидії такого роду атак. На тлі зазначених вище атак до провідних IT-корпорацій, також збільшується кількість атак на малий та середній бізнес, котрий, до недавнього часу, не становив інтересу для зловмисників. Однак, в даний час, у зв'язку зі збільшенням їх важливості і затребуваності, втрата інформації може бути критичною. Разом з цим змінюються і мотиви, які рухають зловмисниками, якщо раніше серед причин виникнення механізмів нелегального копіювання можна було виділити прагнення до змін утиліт, намагань використати їх у своїх цілях і т.д., то сьогодні все частіше нелегальне копіювання є наслідком шантажу і способом вимагання грошей. Злом програмного забезпечення - це модифікація програмного забезпечення для видалення або вимкнення функцій, які особа, яка зламує програмне забезпечення, вважає небажаними, особливо функції захисту від копіювання (включаючи захист від маніпуляцій із програмним забезпеченням, серійний номер, апаратний ключ, перевірку дати та перевірку диска) або програмне забезпечення такі неприємності, як Smart Screen та рекламне ПЗ. Злом програмного забезпечення відноситься до засобів досягнення доступу, наприклад, викраденого серійного номера або інструменту. Деякі з цих інструментів називаються Keygen, Patch або Loader. Keygen - це ручний генератор серійних номерів продукту, який часто пропонує можливість генерувати робочі серійні номери на своє ім’я. Patch - це невелика комп'ютерна програма, яка змінює машинний код іншої програми. Patch надає перевагу для зломщика, який не включає великий виконаний файл у випуск, коли змінюється лише кілька байтів. Loader змінює процес запуску програми і не знімає захист, а обходить його. Відомий приклад Loader’a - це тренер, який використовується для обману в іграх. Fairlight зазначав в одному зі своїх файлів .nfo, що подібні дірки в коді заборонені для випуску ігор Warez.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Єгоров С.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55851
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом, Гайдук ПВ, БІ-442.pdfПояснювальна записка637.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.