Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55843
Title: Система забезпечення конфіденційності інформації, що передається по локальній комп’ютерній мережі підприємства
Authors: Олійник, Іван Вячеславович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
ризик
система аналізу
інформаційно-комунікаційна система
загроза
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Актуальність досліджуваної проблеми полягає в тому, що з розвитком конкуренції значного поширення набули такі злочини, як викрадання інформації через комп’ютерні мережі і прослуховування ліній зв’язку. Тому знання потенційних загроз, причин та умов скоєння таких злочинів дозволить працівникам підрозділів служб безпеки підприємств у межах своєї компетенції здійснити заходи, що стануть перешкодою на шляху до зло- вмисних замахів на інформаційні ресурси та потоки господарюючого суб’єкта. Запропонована нами система захисту об’єктів інформації комп’ютерних мереж від незаконного відтоку інформації, а також охорони комерційної таємниці ґрунтується на законодавстві України, наукових розробках українських спеціалістів у сфері інформаційної безпеки та набутому підприємствами досвіді. Об’єкт дослідження – забезпечення конфіденційності інформації, що передається по локальній комп’ютерній мережі підприємства Предмет дослідження – технології та механізми захисту конфіденційності інформації Мета роботи – Розробка системи захисту інформації підприємства та їх програмного забезпечення. Завдання бакалаврської роботи: проаналізувати існуючі типи атак на втрату конфіденційності компаній в їх програмних додатках, створення локальной мережі, передача данних запропованованим методом, передача данних повина відбуватися з використанням шиврування, виокремити основні технології та механізми захисту комп’ютерних мереж,дослідити можливість поєднання встановлених технологій та механізмів виявлення та протидії атакам у рекомендації, які дійсно допоможуть компаніям не втратити свої кошти та час. Методи дослідження – аналіз експлуатаційної документації, звітів світових конференцій та засад з інформаційної безпеки, теорія машинного навчання, теорія корпоративних інформаційних систем та проведення досліджень з використанням спеціалізованого ПЗ. Ступінь новизни одержаних результатів. проектування організаційно-функціональної підсистеми інформаційної безпеки підприємства і її ресурсного забезпечення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н., Єгоров С.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55843
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
диплом Олійник І..pdfпояснювальна записка1.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.