Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55842
Title: Система забезпечення цілісності електронних документів на основі технології блокчейн
Authors: Носань, Богдан Юрійович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
блокчейн
система документообігу
хеш
цілісність
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Даний постінформаційний етап розвитку суспільства пов’язаний із поступовим упровадженням і використанням електронних документів та електронного документообігу. Електронний документообіг має безліч переваг перед паперовим, основні з них: швидкість надходження документів до адресатів, зручність редагування та архівації документів тощо. В умовах жорсткої конкуренції ефективно можуть вести справи ті підприємства, які мають можливість оперативно одержувати інформацію. Вирішенню цієї проблеми, а також удосконаленню інформаційного забезпечення управління сприяє впровадження електронного документоообігу. З огляду на це важливим є подальше дослідження організації та методики електронного документоообігу на вітчизняних підприємствах. Глобалізація невпинно змінює світ і наше середовище а інтернет та інформаційні технології виступають елементами цього руху. Блокчейн — є певною новою та фундаментальною технологією, яка дозволяє вивести цей процес на зовсім інший рівень. Швидкий розвиток інформаційних та цифрових технологій підвищує попит до соціальних мереж, пошукових систем та on-line магазинів, що відповідно вимагає вдосконалення та введення інновацій у фінансово кредитних механізмах. Коли в фінансовій сфері йде постійна боротьба за клієнта, а також виникає необхідність оптимізації витрат, це породжує створення нових технологій, зокрема такого явища – як блокчейн. Якщо в світі поняття блокчейну є досить поширеним, то в Україні це є порівняно нова категорія, яка потребує детальнішого розвитку та вивчення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н., Гумен М.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55842
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Носань.pdfпояснювальна записка1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.