Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55826
Title: Використання технологій глибокого навчання та згортальних нейронних мереж для оцифрування документів державних установ України
Authors: Денисов, Максим Олегович
Keywords: державні установи
оцифрування документів
оптичне розпізнавання символів
машинне навчання
глибоке навчання
нейронні мережі
просторова згортка
повнозв'язні нейронні мережі
згортальні нейронні мережі
Issue Date: 29-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Денисов М.О. Використання технологій глибокого навчання та згортальних нейронних мереж для оцифрування документів державних установ України // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція з міжнародною участю. 2 листопада 2021 р.– К.: НАУ, 2022 – С.29-32.
Abstract: Сучасні інформаційні технології дозволяють державним установам поступово відмовлятися від паперового документообігу і зберігати дані в більш зручних форматах у порівнянні зі стандартними паперовими носіями. Оцифровані документи повинні містити в собі індексовані поля для більш зручного пошуку необхідної інформації в величезному масиві з даних. Перед індексацією вони підлягають оптичному розпізнаванню символів. Однак, в пакеті даних можуть перебувати зайві документи, які непридатні до розпізнавання. У зв'язку з цим виникає потреба класифікації документів перед їх розпізнаванням, а також їх диференціації залежно від необхідності. Для вирішення цих задач використовують штучні нейронні мережі. Але звичайні повнозв'язні штучні нейронні мережі недостатньо ефективно справляються з класифікацією зображень, в наслідок чого були розроблені згортальні нейронні мережі на основі глибоко навчання, використання яких оптимізує і прискорює процес оцифрування документів, я також знижує вартість даної послуги, внаслідок попередньої класифікації документів в залежності від рівня потреби в процесі оцифрування.
Description: 1. Воронцов К.В. Машинне навчання. Курс лекцій / К.В.Воронцов. - 2019. [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://www.machinelearning.ru/wiki/index.php.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55826
Appears in Collections:ХІІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності» 2 листопада 2021 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ММТ Денисов М. 2021.pdfТези доповіді277.82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.