Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55799
Title: Аналіз мов та кодів тактильного обміну інформацією (інтелектуальні тактильні сенсори)
Authors: Зелінська, Ольга Вікторівна
Keywords: інтелектуальні датчики
мікропроцесор
тактильні сенсорні системи
когнітивні роботи
штучна шкіра
чутливість
Issue Date: 29-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Зелінська О.В. Аналіз мов та кодів тактильного обміну інформацією (інтелектуальні тактильні сенсори) // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція з міжнародною участю. 2 листопада 2021 р.– К.: НАУ, 2022 – С.42-44.
Abstract: Сучасні інтелектуальні датчики дотику містять вбудований мікропроцесор, який обробляє вимірювальну інформацію, що отримується від фізичної взаємодії з навколишнім середовищем, безпосередньо в самому датчику. Вони використовуються в сенсорних пристроях на мобільних телефонах та в обчислювальній техніці. Також сенсорні системи знайшли своє застосування в робототехніці, комп'ютерній техніці та системах безпеки. В роботі коротко розглянуті функції, можливості та вимоги до інтелектуальних тактильних датчиків.
Description: 1. Ловейкін В.С., Ромасевич Ю.О., Човнюк Ю.В. Мехатроніка. Навчальний посібник. – К., 2012. - 357 с. 2. Датчик дотику [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/ wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA_%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%B8% D0%BA%D1%83. 3. Вathtip [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://github.com/Exhor/bathtip. 4. Системи очутливлення та обробки сенсорної інформації в когнітивній робототехніці [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://github.com/Exhor/bathtip.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55799
Appears in Collections:ХІІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності» 2 листопада 2021 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ММТ Зелінська О. 2021.pdfТези доповіді261.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.