Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55714
Title: Прототип графічного редактора для візуалізації дизайн проектів
Authors: Личманюк, Ірина Вікторівна
Keywords: дипломна робота
WEB-додаток
графічний редактор
Python
Django
HTML
CSS
avascript
архітектура
URL
інтерфейс
Intellisense
Issue Date: 30-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Личманюк І.В. Прототип графічного редактора для візуалізації дизайн-проектів. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “ “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”. - Київ, 2022. – 54 с.
Abstract: З стрімким розвитком комп’ютерних технологій відбувається перехід багатьох галузей, зокрема дизайну всіх напрямків, в цифровий простір. Зростають вимоги (кількісні та якісні) до проектування та втілення проектів. Для їх створення дизайнери використовують графічні редактори – програмні засоби для обробки медійного контенту. Окрім основних функцій обробки зображень, з їх допомогою можна створювати та редагувати типографічні матеріали, працювати з візуальними ефектами, створювати власні об’єкти. Початковим та одним з основних етапів розробки дизайн-проектів є візуалізація. Це процес збору зразків стильових рішень та ідей і їх подальшого об’єднання в так званий мудборд (mood board – “дошка настрою”). Цей етап може бути відокремленим від інших, оскільки він передує обговоренню та затвердженню перед самим проектуванням та реалізацією дизайну. Наявні графічні редактори можуть задовільнити потребу користувачів у створенні візуалізацій, проте зазвичай це не є їх основним призначенням, а лише одна із можливостей внутрішнього функціоналу. У зв’язку з цим існує необхідність створити окремий додаток. Новизна цього додатка полягає в підході до розробки графічного редактора – мінімум функціоналу, а відповідно, й зниження емоційного навантаження на користувача та зменшення розфокусування, і водночас достатня кількість інструментів для забезпечення однієї конкретної потреби – створення візуалізацій (мудбордів) для проектів. Незважаючи на те, що візуалізації найчастіше використовуються в дизайн-проектах, їх застосування можливе і звичайними користувачами. Саме в повсякденному житті такі візуалізації зазвичай звучать як мудборд. Отож, крім дизайнерів, розроблюваним додатком зможуть користуватися значно більше людей з різних сфер, оскільки він і вузькоспеціалізований, і універсальний.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Колісник Олена Василівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55714
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_Личманюк_І.В..pdfДипломна робота1.13 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.