Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55643
Title: Протидії маніпулятивному впливу інформаційних фейків у соціальних мережах
Authors: Чунь, Андрій Сергійович
Keywords: дипломна робота
інформаційний фейк
соціальні мережі
засоби масової інформації
інфодемія
медіа
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Представлене наукове дослідження стосується проблеми протидії впливу інформаційних фейків соціальних мереж у галізі міжнародних відносин. Проблема фейків у соціальних мережах продовжує залишатися не до кінця дослідженою у галузі міжнародних відносин. В поточних умовах російсько-української війни, у тому числі, інформаційної війни Росії проти України, актуальність проблеми протидії інформаційним фейкам є особливо гострою. Метою пропонованої дипломної роботи є визначення методів, способів та механізмів протидії маніпулятивному впливу інформаційних фейків у соціальних мережах. Автор дослідження визначає такі завдання, як: уточнення визначення поняття «інформаційний фейк», встановлення його ключових ознак та видів; вивчення впливу інформаційних фейків на формування сучасного медіа простору; досліддення феномену фейкового контенту у соціальних мережах (на прикладі інформаційних фейків про COVID-19); виявлення поточних засобів та методик застосування фейків у гібридній війни РФ про України. Для досягнення наукових результатів у роботі були застосовані комплекс загальнонаукових, спеціально-наукових і конкретно-наукових методів. Також були використані такі методи, як узагальнення, дедуктивний, індуктивний та порівняльний.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: кандидат політичних наук, доцент. Сапсай Артем Петрович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55643
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Чунь А.С. готовий.pdf1.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.