Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55120
Title: Інгібуючі властивості бінарних сумішей м-нітробензоата з силікатом і фосфатом при корозії сталі у водносольовому розчині
Authors: Рачок, Володимир
Keywords: електрохімічна корозія
синергічні суміші
оксоаніони
пасивація сталі
діаграма Пурбе
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Рачок В. Інгібуючі властивості бінарних сумішей м-нітробензоата з силікатом і фосфатом при корозії сталі у водносольовому розчині // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 135-136.
Abstract: Кожного дня у світі стається безліч техногенних аварій, причиною яких є корозія металів. Тому для запобігання корозії металевого обладнання на виробництві цілком доцільно використовувати інгібіторні добавки, оскільки це один з найефективніших засобів захисту. Поодинці інгібітори корозії мають помірну ефективність, тому продуктивніше буде використання бінарних сумішей, серед яких присутній ефект синергізму. Раніше було визначено що, як інгібітор оксидної пасивації з високим рівнем синергізму у сумішах з силікатом і фосфатом є нітрит натрію(NaNO2), однак його гранично допустима концентрація дорівнює 0.1 мг⁄м3, тому через його токсичність його небажано використовувати. Внаслідок цього виникає необхідність у знаходженні інгібітору синергічної дії з меншим ГДК.
Description: 1. Погребова І.С. Інгібітори корозії – П. КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2018, 281 с. 2. ДСТУ 3830-98 – Держстандарт України, 1999, 36 с. 3. Семенова І.В., Флоріанович Г.М., Хорошилов А.В. Корозія і захист від корозії-М .: ФИЗМАТЛИТ, 2006. - 336 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55120
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека та технології. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рачок Володимир.pdfТези доповіді477.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.