Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55113
Title: Сучасні шляхи подолання наслідків забруднення води
Authors: Колісник, Володимир
Keywords: забруднення води
методи очищення
біологічне очищення
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Колісник В. Сучасні шляхи подолання наслідків забруднення води // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 119-120.
Abstract: Близько 60% населення України споживає воду з поверхневих джерел басейну Дніпра, 15% – з інших природних поверхневих осередків і 25% використовує підземні джерела водозабезпечення. Для всіх водних басейнів України актуальною є проблема екологічного стану водних об’єктів. У більшості поверхневих водойм вода класифікується як «забруднена» і «брудна» (ІV-V клас якості). До найбільш брудних річок України відносять Сіверський Донець, Сулу, Дністер, Кальміус і Західний Буг, де якість води класифікується як «дуже брудна» (VI клас). Використання неякісної води для господарсько-питних потреб загрожує здоров’ю нації.
Description: 1. Залеський І.І. Інтегроване управління екологічним станом району басейну річки Горинь/ Залеський І.І., Статник І.І., Клименко О.М. // Національна екологічна політика в контексті Європейської інтеграції України. – К., 2010. – с. 99-102 2. Екологічна ситуація та стан питної води в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.eco-live.com.ua/content/blogs/ekologichna-situatsiya-ta-stanpitnikh-vod- ukraini 3. Саблій Л.А. Фізико-хімічне та біологічне очищення висококонцентрованих стічних вод: Монографія. – Рівне: НУВГП, 2013. – 291 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55113
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека та технології. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Колісник Володимир .pdfТези доповіді477.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.