Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55099
Title: Біоконверсія целюлозних відходів в біометан на прикладі європейських практик
Authors: Візер, Анна
Корнієнко, Ірина
Keywords: біоконверсія
біоенергетика
целюлозні відходи
біометан
європейські практики
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Візер А. Біоконверсія целюлозних відходів в біометан на прикладі європейських практик / А. Візер, І. Корнієнко // Політ. Сучасні проблеми науки: тези доповідей XХIІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 106-107.
Abstract: Забруднення навколишнього середовища целюлозовмісними відходами, попри заборони на законодавчому рівні, не припиняється через нестачу доступних альтернативних методів утилізації. Яскравим прикладом являється спалювання опалого листя [1]. Опале листя це не сміття, а енергетично цінний продукт з якого можна добувати як біогаз так і біодобриво. Але проблема постає в тому що така сировина не є актуальною цілий рік, а лише визначений термін. Тому налагодити виробництво лише з опалого листя не є економічно доцільним. Проблему можна вирішити з’єднавши цю сировину з подібною на виробництві, де вже активно використовується біогазова установка з целюлозною сировиною (силос кукурудзи, солома тощо).
Description: 1. Симканич, О. І., Делеган-Кокайко, С. В., Глух, О. С., Мірутенко, В. В., & Сухарев, С. М. (2016). Вивчення впливу спалювання сухої рослинності на хімічні та біологічні показники ґрунту. 2. Бублієнко, Н. О., Семенова, О. І., Лисенко, А., & Столяр, І. О. (2013). Утилізація опалого листя з використанням метанової ферментації.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55099
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека та технології. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Візер Анна.pdfТези доповіді474.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.