Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55094
Title: Прогнозування виникнення ішемічної хвороби серця за допомогою ROC-аналізу
Authors: Шевченко, Тетяна
Keywords: ішемічна хвороба серця
прогнозування захворювання
фактори ризику
бінарна класифікація
ROC-аналіз
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шевченко Т. Прогнозування виникнення ішемічної хвороби серця за допомогою ROC-аналізу // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 99.
Abstract: На сьогодні ішемічна хвороба серця (ІХС) є провідною причиною, що призводить до летальних випадків. За даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я смертність від ІХС в Україні значно вища аніж в країнах Європи та світу, отже актуальним завданням є підвищення прогнозування захворювання з застосуванням сучасних методів аналізу. В роботі проведено огляд методів аналізу даних і виявлення знань в базах даних, проаналізовані програми та моделі процесів, застосовні до задач охорони здоров'я. Одним з таких методів є ROC-аналіз, який дозволяє з високою вірогідністю розрахувати та спрогнозувати ймовірність розвитку ІХС.
Description: 1. World health organization//Cardiovascular diseases[електронний ресурс] URL:https://phc.org.ua/news/sercevo-sudinni-zakhvoryuvannya-golovna-prichina-smerti- ukrainciv- visnovki-z-doslidzhenny 2. Скарга-Бандурова І.С. Застосування методу логістичної регресії в медичних дослідженнях, ІМА: 2014. – 37с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55094
Appears in Collections:Політ. Біомедична інженерія. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шевченко Тетяна.pdfТези доповіді470.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.