Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55067
Title: Оцінка рівнів забруднення атмосферного повітря під час тренувальних заходів з пожежної безпеки в межах аеродрому цивільної авіації
Authors: Куденко, Андрій
Захарченко, Володимир
Keywords: охорона праці
забруднення атмосферного повітря
пожежна безпека
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Куденко А. Оцінка рівнів забруднення атмосферного повітря під час тренувальних заходів з пожежної безпеки в межах аеродрому цивільної авіації / А. Куденко, В. Захарченко // Політ. Сучасні проблеми науки: тези доповідей XХIІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 59-60.
Abstract: Відповідно до регламентів Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) [1, 2] та національних нормативно-правових актів [3] у кожному аеропорту України знаходяться пожежники і рятувальники, функції яких спрямовані на забезпечення безпеки авіаперельотів та заходів з ліквідації екстрених ситуацій. Отже, під час заходів з аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення на аеродромі формуються достатньо високі рівні забруднення атмосферного повітря (СО2, СО, CH, NOx, сажа та ЗЧ10), що призводить до негативних наслідків для здоров’я персоналу та пасажирів аеропорту й мешканців прилеглих територій.
Description: 1. Керівництво з авіаційної безпеки (Документ 8973 ІСАО, 11-те видання, 2019 року). 2. Керівництво з виконання положень Додатка 6, що стосуються авіаційної безпеки (ІСАО, Doc 9811, видання 1, 2002 року, AN/766); 3. Положення про службу пожежної безпеки в авіаційному транспорті України (зі змінами) № 533 МІУ від 05.09.12 4. FAA EDMS Airport Air Quality Model Development. Volpe National Transportation Systems Center 55 Broadway Cambridge, MA 02142.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55067
Appears in Collections:Політ. Безпека транспортної інфраструктури. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Куденко Андрій, Захарченко Володимир.pdfТези доповіді538.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.