Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54231
Title: Питання юрисдикції щодо регулювання та контроль безпеки повітряного простору над кримом та чорним морем в умовах агресії рф проти України
Other Titles: Національний авіаційний університет
Authors: Кота, Яна Федорівна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
безпека повітряного простору
повітряне право
Issue Date: Dec-2021
Citation: Кота Я.Ф. Питання юрисдикції щодо регулювання та контроль безпеки повітряного простору над кримом та чорним морем в умовах агресії рф проти України. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 109 с.
Abstract: Робота присвячена комплексному аналізу наявних норм щодо визначення юрисдикції над повітряним простором держав в умовах окупації. Створення норм права, які б змогли всебічно регламентувати дії держав та механізми притягнення до відповідальності є складною теоретичною та практичною проблемою. Крім того, відповідальною складовою є контроль безпеки повітряного руху над тимчасово окупованими територіями, адже безпека авіації – це найголовніша мета діяльності всіх міжнраодних організацій, які є суб ’єктами міжнародного повітряного права. Натомість, дотримання безпеки авіації ускладнюється в умовах агресії між державами, адже це спонукає до ставлення інтересів однієї держави над інтересами іншої держави всупереч нормам міжнародного права. Зокрема, у роботі розглядається позиція субєктів міжнародного повітряного права в умовах агресії Російської Федерації проти України, питання юрисдикції щодо регулювання повітряного простору над тимчасово окупованими територіями Криму та Чорного моря, а також механізми захисту державних інтересів в умовах окупації. Розгляд та запропоновані кроки України по темі можуть стати фундаментом на шляху до вирішення низки інших проблем виникаючих з визначення суб’єкта, який би мав регулювати та контролювати безпеку польотів в умовах агресії Російської Федерації проти України.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.ю.н., Короткий Т.Р.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54231
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2021_293_Кота_Я_Ф.pdf1.97 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.