Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54230
Title: Міжнародно-правовий захист прав дітей у період збройних конфліктів
Authors: Кемінь, Олена Вікторівна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
права дітей
збройний конфлікт
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кемінь О.В. Міжнародно-правовий захист прав дітей у період збройних конфліктів. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 101 с.
Abstract: Діти страждають від збройних конфліктів різними способами. Їх вбивають і калічать, вербують або використовують як солдатів, сексуально експлуатують, викрадають, їхні школи та лікарні зазнають нападів, а їм відмовляють у доступі до гуманітарних послуг. Міжнародна спільнота визнає, що захист дітей від наслідків збройного конфлікту є і моральним імперативом, і важливим елементом розриву кола насильства. У конфліктах по всьому світу діти знаходяться на передовій. У містах їх бомбардують у школах і будинках або калічать саморобними вибуховими пристроями. Гуманітарні блокади позбавляють їх доступу до їжі, притулку та рятувальних ліків. Деякі є мішенню через їхню етнічну приналежність, деякі через віру; молодих дівчат зґвалтують або викрадають збройні групи. Можливо, ніколи не було золотого віку, коли повага до прав людини захищала дітей від війни. Але незважаючи на будь-які страждання дітей, які потрапили в конфлікт, ми живемо у справді темний вік. За оцінками благодійної організаціі Save the Children, 420 мільйонів дітей  живуть сьогодні в зонах конфлікту, у 2019 році у доповіді Генерального секретаря ООН про дітей і збройні конфлікти було підтверджено 24 000 серйозних порушень прав дітей протягом попереднього року з понад 1 000 нападів на школи та лікарні. Covid-19, ймовірно, лише посилив уразливість дітей у конфлікті.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.ю.н., Лесь І.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54230
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2021_293_Кемінь_О_В.pdf673.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.