Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54213
Title: Правове забезпечення асоціації України з Європейським Союзом
Authors: Хоменко, Микола Вікторович
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
право ЄС
Асоціаця Україна ЄС
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хоменко М.В. Правове забезпечення асоціації України з Європейським Союзом. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 92 с.
Abstract: Передумовою виникнення і процесу розросту партнерства між Україною та ЄС, передувало ухвалення Верховною Радою Української Радянської Соціалістичної Республіки: Постанови про проголошення незалежності України, 24 серпня 1991 року. В слід за цим, 1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум стосовно незалежності нашої країни. На вказаному референдумі волевиявленням народу було остаточно визначено, а вже за його результатами закріплено, цілковиту самостійність України. Історична хронологія взаємин між Україною та ЄС починає точку відліку, в грудні 1991 року. В цей календарний проміжок, Україна отримала від Європейського Союзу офіційний лист про визнання незалежності за резолюції представника головуючої у той час країни в ЄС - Міністра закордонних справ Нідерландів Анрі Ганс ван ден Брука. Після здобуття Україною незалежності та отримання визнання країн ЄС, логічно та природньо було зроблено європейський вибір та взято відповідний курс. Європейський вибір України, став природнім географічним та економічним наслідком здобуття країною державної незалежності у 1991 році, що поклало основу для динамічного розвитку відносин. Першопричиною стосовно цього, постало колективне усвідомлення того, що розквіт, постійність та збереження як України, так і ЄС можна значно посилити щільним партнерством.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.ю.н., Стрєльцова О.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54213
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2021_293_Хоменко_М_В.pdf1.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.