Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54205
Title: Правове регулювання міжнародної торгівлі у рамках Європейського Союзу
Authors: Гайченя, Анастасія Вікторівна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
право ЄС
міжнародна торгівля
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гайченя А.В. Правове регулювання міжнародної торгівлі у рамках Європейського Союзу. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 101 с.
Abstract: Тенденції глобалізації та інтеграції в сучасному світі призводять до посилення економічних ефектів не лише для фірм, а й для національних економік. Зокрема, поглиблення регіональної економічної інтеграції для України означатиме зниження бар'єрів для виходу на висококонкурентні європейські ринки. А зниження бар’єрів для українських виробників може не лише підвищити конкурентоспроможність, а й прискорити модернізацію національної економіки. Підписана Угода про асоціацію між Україною та ЄС передбачала зниження тарифних і нетарифних обмежень, що має стимулювати економічне співробітництво між країнами. Перший очікуваний ефект стосується обсягів імпорту та експорту між Україною та ЄС. При цьому передбачалося збільшення їх обсягу за рахунок зменшення нетарифних бар’єрів та зниження митної вартості товарів. У той же час українські компанії зіткнулися з низкою перешкод на шляху використання передбачених угодою преференцій – потреби в сертифікації продукції та пошуку партнерів за кордоном. Сьогодні на економічне співробітництво України з країнами ЄС істотно впливають такі чинники: поширення Європейської політики сусідства (ЄПС), Інструменту європейської політики сусідства (ЄІСП), Східного партнерства, Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запровадження безвізового режиму.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:д.ю.н. Мушак Н.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54205
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2021_293_Гайченя_А_В.pdf715.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.