Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53601
Title: Інтегрована логістична підтримка діяльності будівельної компанії
Authors: Ніколаєв, Микита Олексійович
Keywords: інтегрована логістична підтримка
ВІМ
штучний інтелект
віртуальна та доповнена реальність
дипломна робота
дрони
4D-друк
бережливе будівництво
Issue Date: 24-Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ніколаєв М.О. Інтегрована логістична підтримка діяльності будівельної компанії. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 122 с.
Abstract: В системі галузей будівельна галузь є однією з пріоритетних, оскільки вирішує фундаментальні економічні та соціальні проблеми, що пов’язані з виробничим аспектом економіки. Врахування галузевої специфіки щодо руху економічних потоків робить актуальним застосування логістичних підходів. Це пов’язано з інтенсифікацією будівельного виробництва, використанням нових матеріалів та технологій будівництва, розширенням кількості господарських зв’язків між підприємствами будівельного комплексу, нарощуванням інтенсивності економічних потоків в будівництві та спряжених галузях. Із зростанням інтенсивності економічних потоків збільшується потреба в логістизації будівництва. В цих умовах зростає значення логістичної координації матеріальних та пов’язаних з ними потоків (інформаційних, фінансових, сервісних тощо), забезпечення узгодженого в часі і просторі підготовки будівельного виробництва, закупівель, транспортування, постачань та виробничо-технологічної комплектації на об’єктах, що будуються. За експертними оцінками вчених і фахівців, широке застосування методів логістичного управління дозволить: - скоротити час руху матеріалів і сировини у виробничому циклі і сфері обігу приблизно на 25-30%; - знизити рівень запасів продукції у споживачів на 30-50%; - забезпечити комплексний облік всіх витрат у матеріальних потоках; - підвищити рівень обслуговування споживачів; - скоротити дефіцит товарів і послуг. Таким чином, використання логістики в будівництві дозволяє скоротити різні види запасів, контролювати обсяг незавершеного виробництва, знизити ризики в будівництві, інтенсифікувати процеси руху продукції і прискорити оборотність капіталу, забезпечити синхронізацію поставок матеріально-технічних ресурсів, спряженість виробничо-технологічної комплектації з процесом будівельно-монтажних робіт і тим самим забезпечити високу ефективність усього інвестиційно-будівельного циклу.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. т. н. Марчук Володимир Єфремович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53601
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073М_Ніколаєв М.О.pdfДипломна робота2.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.