Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53584
Title: Управління розвитком компетенцій персоналу логістичних провайдерів
Authors: Костюк, Володимир Олександрович
Keywords: компетенція
компетентність
управління розвитком компетенцій персоналу
концептуальна модель
віртуальна платформа управління розвитком компетенцій
дипломна робота
Issue Date: 24-Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Костюк В.О. Управління розвитком компетенцій персоналу логістичних провайдерів. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 124 с.
Abstract: Сучасне суспільство знаходиться на етапі розвитку цифрового суспільства. Для вітчизняних підприємств це означає, що вони повинні все більше уваги приділяти формуванню нематеріальних активів, генерувати інтелектуальні цінності і застосовувати їх для створення економічних цінностей. Система віртуального управління розвитком компетенцій персоналу в компаніях має бути рушієм інновацій, здобуття нових знань і забезпечувати базу знань для розвитку компетенцій логістичного персоналу, засновану віртуальних платформах, використанні штучного інтелекту, машинного навчання, прогнозної аналітики даних, віртуальній та доповненій реальності, а також Інтернету речей. Ці цифрові інновації докорінним образом змінюють систему управління розвитком компетенцій та удосконалюють саму систему підготовки персоналу, за рахунок чого збільшують результативність розвитку компетенцій персоналу. Особливості впровадження хмарних технологій у навчальному процесі досліджують чимало іноземних і вітчизняних вчених. Серед останніх публікацій слід відзначити роботи В.Ю.Бикова, присвячені основам формування інформаційно-комунікаційних технологій навчальних закладів і моделям відкритої освіти, О.О.Гриб’юка про перспективні напрями використання хмарних технологій в освіті, Г.Д.Кисельова про застосування хмарних технологій у дистанційному навчанні, Ю.Ю.Дюлічевої про особливості управління навчанням у «хмарах», а також В.П.Іваннікова, Ю.Г.Лотюка і ін. Розвиваючи ідеї щодо модернізації навчального процесу через можливість організації віртуального процесу навчання за допомогою хмарних технологій, Шишкіна М.В. вводить поняття е-дистанційного навчання, під яким розуміє «різновид дистанційного навчання, за яким учасники і організатори навчального процесу здійснюють переважно індивідуалізовану взаємодію як асинхронно, так і синхронно у часі, переважно і принципово використовуючи електронні транспортні системи постачання навчальних матеріалів і інших інформаційних об’єктів, комп’ютерні мережі Інтернет/Інтранет, ІКТ». Автори звертають увагу на особливості використання хмарних технологій в бізнесі, а Угрин Д.І. і Шевчук С.Ф. визначили досить привабливі перспективи досліджень в сфері хмарних обчислень. Протягом останніх років з’являються публікації щодо можливостей використання хмарних технологій в сфері логістики, зокрема, роботи. Ґрунтовні дослідження провела Григорак М.Ю. щодо формування професійних компетенцій менеджерів з логістики у віртуальних лабораторіях з використанням хмарних технологій.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. т. н. Марчук Володимир Єфремович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53584
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073.3М_Костюк В.О.pdfДипломна робота1.83 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.