Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53470
Title: Кримінальна відповідальність за використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (ст. 150-1 КК України)
Authors: Чернявська, Роксолана Іванівна
Keywords: дипломна робота
правоохоронна діяльність
кримінальне правопорушення
кваліфікація злочинів
малолітні
жебрацтво
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чернявська Р. І.Кримінальна відповідальність за використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (ст. 150-1 КК України). Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Правоохоронна діяльність".- Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. – 106 с.
Abstract: Об'єктом дослідження виступає система правовідносин, що забезпечують кримінально-правову охорону дітей. Предметом дослідження є кримінально-правове регулювання використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом. Мета та завдання дослідження полягає у визначені критерію необхідності й достатності кримінально-правової охорони дітей нормами законодавства України, а також пропозиція до розробки нових механізмів удосконалення чинного законодавства у цій сфері. Методи дослідження: метод діалектичного системного аналізу соціальних процесів у поєднанні з потребами правового регулювання прав дитини та формально-юридичний метод. Актуальність теми. Охорона життя і здоров’я неповнолітніх становить підвищений інтерес суспільства, оскільки у своїй сутності стосується проблеми виживання людства, забезпечення генофонду, виховання нового здорового покоління. Проголосивши, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (ст. 3 Конституції України), держава зобов’язалася всіма доступними засобами та можливостями захищати особу, особливо дитину.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:к.ю.н., доцент, професор кафедри кримінального права і процесу Янчук Олександра Юріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53470
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри кримінального права і процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чернявс_ка_262М_ЮФ.pdf1.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.