Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53376
Title: Вплив пандемії covid-19 на економічну нерівність
Authors: Антонова, Р.А.
Keywords: пандемія
економічна нерівність
фінансові ринки
криза
Issue Date: 21-Oct-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Антонова Р.А. Вплив пандемії covid-19 на економічну нерівність // Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток економіки та бізнес-адміністрування: наукові течії та рішення». 21 жовтня 2021 р. Том 2. К.: НАУ, 2021. C. 32-34
Abstract: Серйозний вплив пандемії Covid-19 на життя людей чітко відображений у числах: кількість смертей у світі вже досягла 4,8 млн і продовжує зростати, 120 млн людей опинилися за межею крайньої бідності. У цей же час продовжує накопичуватися багатство мільярдерів. В умовах зростання як крайньої бідності, так і крайнього багатства вплив пандемії на нерівність очевидний. У минулому році статки найбагатшої частини населення збільшилися на 1,5 трлн доларів − цих грошей вистачило б на те, щоб на рік вивести 680 млн чоловік зі стану крайньої бідності, забезпечивши їм щоденний дохід вище п'яти з половиною доларів. Гендерний розрив також збільшується: жінки частіше втрачають роботу і отримують гірший соцпакет. В умовах закриття шкіл через пандемію і руху в бік цифрової освіти багатьом довелося робити вибір між роботою і дітьми, не маючи підтримки ні з боку держави, ні з боку роботодавця.
Description: 1. Труд во времена COVID. Доклад Генерального директора. Международная конференция труда. – 2021. – С. 35. 2. Deaton A. COVID-19 and Global Income Inequality. NBER Working Paper 28392 / Angus Deaton. // National Bureau of Economic Research, Cambridge. – 2021. 3. How Pandemics Leave the Poor Even Farther Behind [Електронний ресурс] / D. Furceri, P. Loungani, J. Ostry. – 2020. – Режим доступу до ресурсу: https://blogs.imf.org/2020/05/11/how-pandemics-leave-the-poor-even-farther-behind/. 4. WHO Coronavirus (COVID-19) Dashboard [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://covid19.who.int/.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53376
Appears in Collections:Інтелектуально-цифровізаційні тенденції економічного розвитку: теорія і практика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Антонова.pdfТези конференції240.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.