Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52861
Title: Тенденції розвитку українського ринку прямих іноземних інвестицій
Authors: Божанська, Наталія Анатоліївна
Keywords: дипломна робота
прямі іноземні інвестиції
ефективність
інвестиційний клімат
державне регулювання
інвестиційний проект
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Н.А.Божанська. Тенденції розвитку українського ринку прямих іноземних інвестицій; кваліф. робота випускника освітн. рівня бакалавр: спец. 051 – Економіка / Н.А. Божанська; НАУ. – Київ, 2021. – 81 с.
Abstract: З кожним роком в умовах глобальної конкуренції і технічного прогресу на світову економіку впливає все більше чинників. Щоб спрогнозувати і уникнути негативних наслідків господарської діяльності, необхідно звертати увагу як на позитивні, так і на негативні явища, пов'язані з інвестиційними процесами, а саме на залучення і використання іноземних інвестицій. Прямі іноземні інвестиції є важливим фактором сприяння економічному розвитку країни. Оскільки Україна в даний час переживає економічну нестабільність (з багатьох причин, найбільш важливими з яких є корупція і військові дії на сході України), у країни немає відповідного інвестиційного клімату для залучення бажаного обсягу іноземних інвестицій. Щоб поліпшити інвестиційний клімат, необхідно підвищити інвестиційну привабливість країни і, звичайно ж, вивчити і проаналізувати економічну ситуацію. Інвестиційна діяльність завжди була в центрі економічного розвитку. Інвестиції є основою розвитку країни, а інвестиційна активність впливає на функціонування економічної діяльності, економічний і соціальний розвиток суспільства. Завдяки інвестиціям на підприємстві поліпшується технічна база, виробництво, проводяться науково-дослідні роботи, на державному рівні - поліпшується інвестиційний клімат, країна стає конкурентоспроможною на світовому ринку. Саме тому вивчення інвестиційного клімату та проблем ефективного функціонування інвестиційної діяльності є важливим кроком для економічної стабільності і розвитку країни в цілому.Інвестиційна діяльність завжди були в центрі розвитку економічних процесів і економіки в цілому. Це пов'язано з тим, що інвестиції є джерелом розвитку країни, а інвестиційна активність впливає на ефективність економічної діяльності, економічних і соціальних перетворень і розвитку суспільства в цілому. Ще однією особливістю інвестиційної діяльності є те, що вона відіграє важливу роль у розвитку виробництва. Завдяки інвестиціям на рівні підприємства проводиться його технічне переозброєння, поліпшується продукція, проводяться науково-дослідні роботи, надержавному рівні - поліпшується його інвестиційний клімат, підвищується конкурентоспроможність економіки і так далі. Поліпшення функціонування економіки неможливе без забезпечення її інвестиційними ресурсами і без поліпшення управління інвестиційною діяльністю. Це може бути здійснено під впливом державної політики, на основі якої можна здійснити структурну перебудову економіки країни.На сучасному етапі розвиток української економіки та інвестиційної активності вимагає вдосконалення, яке може бути здійснено тільки за умови визначення чіткого механізму державного регулювання інвестиційної діяльності. Поняття цього механізму можна розглядати як систему організаційно-економічних, юридичних, фінансових, а також як об'єкт інвестування за характером інвестиційної участі, за періодом інвестування, за формами власності інвесторів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: доцент, к. е. н., Жаворонков Володимир Олександрович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52861
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри бізнес-аналітики та цифрової економіки
Наукові праці студентів НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_051_МЕ_БожанськаНА.pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.