Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52024
Title: Інформаційно-комунікаційне забезпечення концепції «Розумна лікарня»
Authors: Андреєва, А.І.
Keywords: e-медицина
ІР-телефонія
ситуаційний центр
телекомунікаційні системи
розпізнавання мови
інформаційні системи
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Сучасна медицина та діагностика захворювань, роботизація медичних приладів надають змогу виконувати якісне та ефективне втручання в організм людини, з вірогідною ймовірністю не завдати ускладнень при плановому лікуванні або обстеженні та врятувати життя у критичних ситуаціях. Проте, автоматизація лікарень державного та приватного сектору потребує більш радикальних змін у напрямках: Не ефективний складський облік препаратів: в це поняття входить відсутність управління ресурсом, так як безліч швидкопсувних препаратів можуть лежати не задіяними в одній лікарні і закуповуватися через брак для іншої лікарні, в обліковій системі не визначаються ліки необхідні на закупівлю, їх беруть загальною стандартною кількістю, що призводить до додаткових витрат. Затримка надання невідкладної допомоги збільшує витрату коштів на відновлення пацієнта. При несвоєчасному наданні медичної допомоги витрати на відновлення здоров'я пацієнта можуть виявитися в рази більше. Так несвоєчасне визначення діагнозу або затримка в транспортуванні каретою швидкої допомоги можуть не тільки погіршити стан, а й викликати додаткові витрати на медикаменти, утримання хворого в палаті або покриття страхування в повному обсязі, викликане смертю.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н., Соловйов Д.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52024
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2021_диплом_Андреєва А.І.pdfдипломна робота1.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.