Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51891
Title: Організація логістичної діяльності підприємства
Authors: Ковтун, Аліна Олександрівна
Keywords: логістична діяльність
зелена логістика
зелені технології
логістичні оператори
моніторинг шкідливих викидів у довкілля
дипломна робота
Issue Date: 16-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковтун А.О. Організація логістичної діяльності підприємства. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 77 с.
Abstract: На сучасному етапі розвитку значної актуальності набуває розгляд логістики, як одного з чинників збереження навколишнього середовища, адже саме логістика займається питаннями постачання сировини на підприємство, рухом напівфабрикатів всередині підприємства, транспортування готової продукції на склади та доставку товарів покупцям. Діяльність сучасних транспортних підприємств характеризується зростанням складності та різноплановості задач, що стоять перед ними. Їм доводиться працювати в умовах, які постійно змінюються, що потребує пошуку нових резервів підвищення ефективності. Екологічні питання для суспільства стають все більш значущими. Впроваджуються соціальні, політичні та економічні вимоги для сталого розвитку транспорту, що передбачає зменшення впливу на навколишнє середовище всього ланцюжка поставок. Існує досить сильна взаємодія між логістикою, охороною довкілля та природними ресурсами. Крім того, підхід логістики є системним і цілісним. Реалізація екологічних цілей може здійснюється у взаємодії з іншими стратегічними і фінансовими цілями. Це і є основа величезного потенціалу цієї нової логістичної проблеми. Екологічний підхід в галузі логістики визначає, наскільки глибоко логістика і ланцюжки поставок компанії стикаються з необхідністю захисту навколишнього середовища і збереження ресурсів. Досвід розвинутих країн світу свідчить, що перехід на екологічних методів істотно покращує не тільки управління логістичними процесами, а й ставлення клієнтів до компанії, оскільки зараз це дуже актуально. Водночас, більшість вітчизняних підприємств все ще не використовують принципи екологічної логістичної концепції для управління інтегрованими матеріальними, фінансовими, інформаційними потоками у цілісному вигляді. Вони також недооцінюють роль «зеленої» логістики, як інструменту підвищення ефективності виробничо-комерційної діяльності та конкурентоспроможності підприємства в умовах ринкової економіки.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. е. н. Григорак Марія Юріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51891
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073.3_Ковтун А.О..pdfПояснювальна записка1.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.