Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51844
Title: Облік і аналіз основних засобів на підприємстві
Authors: Руденко, Лілія Олександрівна
Keywords: облік
оцінка
аналіз
підприємство
амортизація
основні засоби
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Руденко Л.О. Облік і аналіз основних засобів на підприємстві. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 80 с.
Abstract: Формування змістовної та вірної інформації про роботу підприємства то його становище активів, потрібної для користувачів, зовнішніх і внутрішніх, – є одним з ключових завдань бухгалтерського обліку. Щоб вирішити дане завдання варто чіткорозуміти стан та вартість активів підприємства. Оскільки, вагомучастку у структурі активів підприємства, здебільшого, становлять основні засоби, то їх вартість суттєво впливає на результати діяльності підприємства. Основні засоби, як основний компонент матеріально-технічної бази підприємства, постійно виконують важливу роль і повинні використовуватися раціонально та ефективно. Ефективність всього виробництва і величина отриманого прибутку залежать від вірного використання основних засобів. Однак ефективність використання основних засобів залежить в деякій мірі і від організації вчасного отримання правдивої та змістовної інформації про основні засоби. Тому, в результаті цього підвищується роль та значення бухгалтерського обліку, як однією з важливих управлінських функцій. Роль основних засобів у виробництві, особливо їх відновлення в умовах ринкової економіки визначаєсвоєрідні вимоги до інформації про існування, переміщення, становище і експлуатування основних засобів. Існує багато проблем, які мають негативний вплив на процес керування виробництвом і погіршують ефективність використання основних засобів. В умовах світової фінансово-економічної кризи, зниження попиту на світових ринках, постійної нестачі фінансових ресурсів, а також через високий рівень морального та фізичного зносу обладнання українських підприємств виникає проблема використання їх основних засобів якомога раціональніше та ефективніше. Актуальність теми полягає у визначенні ефективності використання основних засобів підприємств з урахуванням оцінки їх технічного стану, виявленні резервів для їх поліпшення, а також формуванні найважливіших факторів, що впливають на зміни у використанні основних засобів. Такі економісти, як Бутинець Ф. Ф., Сук Л. К., Сук П. Л., Юрчишена Л. В., Фурик В. Г., ЗянькоВ. В., Подольська В. О., Черниш С. С., Бондар Н. М., Сьомко О. В., Кругляк Б. С., Омельченко Л. І. та інші, зробили неабиякий внесок у розробку теоретичних засад, використання основних засобів та управління ними. Результати теоретичного та практичного розвитку, які вони здобули за багато років, мають велике значення для розвитку та вдосконалення вітчизняної теорії обліку основних засобів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:доцент,к.е.н., Костюнік Олена Валеріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51844
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Руденко Л.О..pdfДипломна робота2.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.