Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51815
Title: Управління логістичними бізнес-процесами на підприємстві
Authors: Гнатюк, Максим Едуардович
Keywords: логістична діяльність
логістична система
оптимізація
ефективність
управління ланцюгами поставок
управління
дипломна робота
Issue Date: 16-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гнатюк М.Е. Управління логістичними бізнес-процесами на підприємстві. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 92 с.
Abstract: Орієнтація на створення ринкового господарства потребує формування нової для України ринкової інфраструктури, яка забезпечує безперебійне функціонування економіки країни. Щоб вкладати засоби в формування інфраструктури, потрібно мати чітке уявлення на рівні країни, які інфраструктурні ланки повинні мати право на існування в господарській системі на кожному етапі переходу до ринкового господарства. На це спрямований логістичний аналіз. Головна ціль логістичного аналізу – виявити «вузькі місця» функціонування і виокремити шляхи їх ефективного використання для оптимального функціонування виробничих систем. В силу слабкої розробленості загальної концепції логістики цілком допустимі категорії «логістичний резерв» і «логістичний потенціал». На сьогоднішній деньне всі підприємства користуються інноваційними технологіями, а тому їх стан є плачевним відносно економіки країни.Таким чином виникає необхідність розробки методів, які здатні зробити кращим їх стан, а також покращити стійкість. Одним з таких методів можна вважати активізацію логістичної діяльності підприємства, за основну базу якого беруть логістичний потенціал. Важливою складовою потенціалу логістики виступає логістичний менеджмент, що має певний вплив у розвитку підприємства. Все вище описане дає можливість створення стратегії розвитку підприємства. В умовах перетворення економіки складно переоцінити те значення, яке має присутність інформації про рівень роботи, витрати для діяльності підприємства і є підсумком цієї діяльності. Користувачами такої інформації виступають власники та керівні підприємством, акціонери, кредитори, органи виконавчої влади. Цілі логістичного управління виробничими (транспортними, складськими) процесами і цілі управління витратами на підприємствах односпрямовані. Вирішення питань результативного управління підприємством як основного чинника формування фінальних підсумків фінансової діяльності підприємств повинно базуватися на використанні методики та інструментарію логістики, що дозволить інтегровано розглядати процеси, які протікають на підприємствах. Комбінованою частиною завдання зростання продуктивності кожного підприємства є проблема оптимізації логістичних витрат, яка представляється як один з найважливіших аспектів завдання формування ланцюгів поставок.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, д.т.н. Марчук Володимир Єфремович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51815
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073.3_Гнатюк.М.Е..pdfПояснювальна записка1.61 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.