Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51803
Title: Розумний чат-бот з технологією NLP.
Authors: Марчук, Владислав Сергійович
Keywords: дипломна робота
обробка природної мови
чат-бот
трансформер
месенджер
мовна модель
архітектура глибоких нейронних мереж
Issue Date: 27-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційнй унівкрситет
Citation: Марчук В.С. Розумний чат-бот з технологією NLP. Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”. Національний авіаційний університет.- Київ, 2021. – 97 с.
Abstract: В наш час технології постійно розвиваються: розумний дім, електрокари, хмарні технології, 3D друк, постійно з’являються нові технології та тренди, деякі з яких здатні серйозно вплинути на всю сферу IT. Відносно недавно всі говорили лише про додатки, але останнім часом набирає обертів чат-ботів, яким пророкують велике майбутнє в комунікаціях та маркетингу. Чому ж боти є актуальними, і навіть потрібними в наш час? Перш за все це дуже вигідно для бізнесу. Саме завдяки чат-ботам можна оптимізувати витрати та зменшити навантаження для компанії, їхня здатність виконувати понад 85% відсотків задач, які існують у взаємодії між організацією та клієнтом, чи всередині компанії для підвищення якості послуг. Розумний чат-бот призначений для виконання одноманітної і рекурсивної роботи. У порівнянні з людьми, він має прискорену реакцію на процеси і не втомлюється від монотонних дій. Основні причини, для чого потрібні боти: для виконання розважальних, пізнавальних, комерційних дій. Великого поширення сьогодні отримали чат-боти, які розмовляють з людиною зрозумілою їй мовою. На питання клієнтів чат-бот дає заздалегідь запрограмовані відповіді. Такі утиліти активно використовуються в бізнесі: страхових компаніях, на інтернет-сторінках банків, інтернет-магазинах, лізингових компаніях та ін. Об’єктом дослідження є розробка розумного чат-боту с використанням технології NLP – обробки природної мови. Метою даної роботи є дослідження роботи розумного чат-боту з технологією NLP. Для досягнення визначеної мети в бакалаврській дипломній роботі пропонується вирішити такі задачі: − дослідити існуючі методи розробки чат-бота; − дослідити існуючі проблеми чат-ботів;9 − визначення програмної платформи, а саме фреймворків та інтерфейс прикладних рішень і бібліотек API з великою кількістю доступних інструментів: функцій, класів, структур, які підходять для сучасної розробки бота; − дослідити методи машинного навчання для вдосконалення ботів, та їх взаємодію з користувачем; − розробка прикладної програми. Робота виконана згідно з вимогами стандарту ДСТУ 3008-2016 та методичними вказівками щодо розробки та оформлення бакалаврської дипломної роботи за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» та освітньою програмою «Інформаційні управляючі системи та технології».
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: професор, доктор технічних наук, Зіатдінов Юрій Кашафович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51803
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2021_122_Марчук_В_С_.pdfДипломна робота бакалавра2.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.