Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51764
Title: Чат-бот для організації витрат через Monobank.
Authors: Парфенюк, Олександра Віталіївна
Keywords: дипломна робота
чат-бот
мобільний банкінг
ліміти
сімейний бюджет
telegram
monobank
Issue Date: 27-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційнй унівкрситет
Citation: Парфенюк О. В. Чат-бот для організації витрат через Monobank. -Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”. - Національний авіаційний університет.- Київ, 2021. – 59 с.
Abstract: Програми для обліку фінансів дозволяють не тільки отримувати детальну статистику по всіх операціях, а й позбутися від необхідності зберігати непотрібну інформацію. Мобільні додатки для обліку фінансових операцій значно зручніше десктопного програмного забезпечення, не кажучи вже про зберігання інформації в Excel або паперовому записнику. Тут можна не тільки швидко вводити дані, а й знаходити інформацію про завершені операції, вносити зміни, експортувати базу даних або відновлювати її з резервної копії. Проте десктопні програми все ще набагато більш функціональні, і вони не підуть з ринку, так як необхідні для серйозних процесів на кшталт контролю витрат і доходів цілих організацій. Однак для обліку особистих фінансів сучасні мобільні додатки пристосовані набагато краще. При дуже простому і зручному управлінні операціями вони містять всі необхідні для цього засоби, а сам пристрій, на відміну від комп'ютера або ноутбука, завжди під рукою. У більшості мобільних додатків для контролю фінансів можна створювати кілька рахунків різного типу - кредитні або дебетові картки, вклади, різні активи і так далі. При створенні рахунку вказується назва і початковий баланс. Зазвичай підтримуються різні валюти - рублі, долари, євро, а при внесенні даних про операції по їх конвертації курс може встановлюватися вручну. Деякі менеджери фінансів мають веб-версію і засоби для експорту в XLS, CSV та інші формати. Навіть при відсутності власного сервісу в інтернеті подібні програми інтегровані з Dropbox і Google Drive, так що резервні копії і таблиці можна зберігати в хмарі. При розробці програми для обліку фінансів варто брати до уваги не тільки зручність і функціональність, а й безпеку. Метою роботи є розробка чат-бота в Telegram для обліку витрат і планування бюджету.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: доцент, кандидидат технічних наук, Моденов Юрій Борисович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51764
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2021_122_Парфенюк_О_В.pdfДипломна робота бакалавра2.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.