Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51694
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorАбрамович, Яна Віталіївна-
dc.date.accessioned2021-07-02T10:23:51Z-
dc.date.available2021-07-02T10:23:51Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51694-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Косоголова Л.О.uk_UA
dc.description.abstractПопит суспільства на відновлення та захист здоров'я населення та ринкових економічних умов змусив виробників постати перед важливим завданням розробки харчових технологій з високою біологічною цінністю, у тому числі напоїв оздоровчого призначення, які мають відмінні смакові властивості, функціональність, доступну ціну та високу якість. У цій галузі перспективні напої забезпечують організм людини різноманітними біологічно активними речовинами (БАР). Недостатнє споживання може призвести до порушення імунного статусу, зниження стійкості до інфекцій та збільшення ризику захворювання. Серед виробників та вчених є питання пошуку сировини для збагачення напоїв біологічно активними речовинами. Така сировина повинна легко регенерувати, бути відносно доступною, а її вирощування на території України бути економічно вигідним. Як сировину для виробництва оздоровчих ферментованих напоїв було обрано цукрове сорго, яке відповідає вище перерахованим характеристикам. Розвиток технології ферментованих оздоровчих напоїв із використанням цукрового сорго як сировини, який є джерелом комплексу БАР, розширить існуючий асортимент ферментованих безалкогольних напоїв на українському ринку та підвищить конкурентоспроможність вітчизняних медичних продуктів на світовому ринку. Крім того, запропоноване рішення дозволить комплексно переробляти цукрове сорго у харчовій, паливно- енергетичній промисловості та технології ферментованих здорових напоїв на основі цукру, забезпечуючи тим самим економічно вигідну продукцію для худоби. Таким чином, розвиток сорго є актуальним завданням.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectферментовані напоїuk_UA
dc.subjectферментиuk_UA
dc.subjectсорго цукровеuk_UA
dc.subjectквасне суслоuk_UA
dc.subjectжитній солодuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.titleТехнологія виробництва ферментованих напоїв для пілотів з використанням цукрового соргоuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Абрамович Я.В..pdfПояснювальна записка1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.