Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51476
Title: Механізми стимулювання економічного розвитку регіонів України
Authors: Міньковська, Анастасія Олександрівна
Keywords: публічне управління
тези конференції
ограни державної влади
регіон
економіка
регіональний розвиток
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Міньковська А.О. Механізми стимулювання економічного розвитку регіонів України // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених . – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021.
Abstract: Економіка країни – це важлива, невід’ємна складова життя суспільства, яка сприяє утвердження держави на міжнародній арені. У спадок від радянського союзу ми отримали застарілу планову економічну систему, яка вже давно потребує кардинальних змін. Хоча Україна й перейшла до ринкового ведення економіки, проте ми ще й досі відчуваємо відголоски радянської системи. Прослідкувавши розвиток економічних процесів, можна зробити висновок, що сьогоднішній стан економіки потребує сучасних методів ведення господарської діяльності. Саме тому зараз надважливим є створення та введення в дію механізмів стимулювання економічного розвитку регіонів країни, які в подальшому зможуть зміцнити й піднести державну економіку, спираючись на блискавичний прогрес у розвитку кожної області. Цей процес являє собою низку політичних, правових, організаційних, інвестиційних, економічних та управлінських рішень, засобів та методів, які, склавшись в єдине ціле й утворюють механізми стимулювання економічного розвитку регіонів. Розвиток регіонів не можливий без грамотних, виважених управлінських рішень, стратегії та плану дій. Регіональна економіка –це певний гармонічний взаємозв’язок між представниками бізнесу, владою та органами місцевого самоврядування.
Description: 1. https://www.minregion.gov.ua/base-law/grom-convers/elektronni-konsultatsiyi-z-gromadskistyu/proekt-zakonu-ukrayini-pro-stimulyuvannya-rozvitku-regioniv/ 2. http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=971 3. http://ekhsuir.kspu.edu/bitstream/handle/123456789/13014/Baranova_FBP_2020.pdf?sequence=1&isAllowed=y 4. Грущинська Н.М. Взаємовідносини держави і бізнесу в сучасних геополітичних умовах//Навчальний посібник. Луцьк: Вежа-друк, 2020. – 284 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51476
Appears in Collections:Політ. Інновації та перспективи розвитку публічного управління та адміністрування в авіаційній галузі: український та світовий досвід. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Міньковська тези.pdfтези конференції303.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.