Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51470
Title: Взаємодія органів влади з громадськістю
Authors: Бабич, Максим Миколайович
Keywords: тези конференції
громандськість
ограни державної влади
державна влада
громадянське суспільство
публіне управління
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бабич М.М. Взаємодія органів влади з громадськістю// Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених . – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021.
Abstract: Розвинуте громадянське суспільство є невід’ємною складовою всіх демократичних правових держав світу. В умовах плюралістичної демократії держава поступається частиною своїх повноважень в державній та управлінській сферах соціальної життєдіяльності самоорганізуючим та самоуправляючим структурам, які його утворюють. Очевидно, що сильна держава неможлива без розвиненого громадянського суспільства, яке стає дієвим чинником державотворення за умови конструктивного та соціально відповідального діалогу з державою в межах правового поля. З метою налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади з громадськими інститутами у листопаді 2007 року розпорядженням Уряду №1035-р схвалено Концепцію сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства. Громадянське суспільство активно сприяє процесам політичної демократизації, набуття державою ознак правової, відстоюючи матеріальну і духовну незалежність людини від держави, домагаючись правової гарантії такої незалежності, захисту приватних і суспільних інтересів людей. Разом з тим, має бути зворотній зв’язок державних інститутів з громадськістю, оскільки правова держава має реагувати на запити і потреби асоційованого громадянства, видавати відповідні законодавчі акти та слідкувати за їх виконанням. Іншими словами, вона повинна створити ситуацію правової захищеності громадян, сформувати сприятливе правове поле для діяльності створюваних ними громадських інститутів. Тому особливого значення набуває проблема взаємодії інститутів громадянського суспільства з органами державної влади України.
Description: 1. Л. Бізо, І. Ібрагімова, О. Кікоть, Є. Барань, Т. Федорів / Розвиток лідерства / за заг. ред. І. Ібрагімової. — К. : Проект «Реформа управління персоналом на державній службі в Україні», 2012. — 400 с. 2. Анцупов А.Я., Шипилов А.И. Конфликтология: Учебник для вузов. 3-е изд. – СПб.: Питер, 2007. – 496 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51470
Appears in Collections:Політ. Інновації та перспективи розвитку публічного управління та адміністрування в авіаційній галузі: український та світовий досвід. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бабич тези.pdfтези конференції292.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.