Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51409
Title: Зовнішньоекономічна діяльність на світовому ринку туристичних та рекреаційних послуг в сучасних умовах
Authors: Копил, Владислав Олександрович
Keywords: дипломна робота
зовнішньоекономічна діяльність
міжнародні економічні відносини
туристичний бізнес
країни ЄС
зелений туризм
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Копил В.О. Зовнішньоекономічна діяльність на світовому ринку туристичних та рекреаційних послуг в сучасних умовах. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 104 с.
Abstract: Випереджаючий розвиток сфери послуг порівняно зі сферою промислового виробництва наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. став характерною ознакою та базовим трендом функціонування світового господарства. Важливе місце у цьому процесі належить ринку туристичних та рекреаційних послуг, що тісно пов'язаний з низкою інших суміжних видів економічної діяльності, у т.ч. зі сферою транспортних послуг, «економікою здоров'я», галуззю громадського харчування та готельно-ресторанного бізнесу. Поряд з цим, розвиток туризму та рекреації формує попит і на послуги «креативної індустрії», шоу-бізнесу та сфери розваг, активізує сферу грошово-кредитних відносин, що в цілому, позитивно позначається на збереженні старих та створенні нових робочих місць, на формуванні ультиплікативного ефекту економічного зростання на рівні національної економіки, а за рахунок зовнішньоекономічної діяльності – і на всіх рівнях світової економіки. Навіть та країна, яка не має потужного виробничого потенціалу може залучати ззовні великі потоки валютних надходжень та іноземних інвестицій за рахунок розвитку туристично-рекреаційної сфери, в основі чого – використання наявних на її території історичних та культурних об'єктів, сприятливих кліматичних умов, налагодження якісного сервісу з обслуговування туристів та рекреантів. Саме тому тема кваліфікаційної роботи «Зовнішньоекономічна діяльність на світовому ринку туристичних та рекреаційних послуг в сучасних умовах» є актуальною. Адже за рахунок детального дослідження всіх її складових можна зробити не тільки теоретичні узагальнення, але й надати країнам світу обґрунтовані конкретні практичні пропозиції щодо вирішення таких нагальних економічних проблем як – створення нових робочих місць, збільшення доходів та валютних надходжень, покращення стану платіжного балансу та забезпечення високої конкурентоспроможності країни на світовому ринку послуг.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, д.н.д.у. Біла Світлана Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51409
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Копил_МЕВ401.pdfПояснювальна записка892.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.