Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51401
Title: Роль людського капіталу в сучасних умовах світового економічного розвитку
Authors: Елашмоуни, Мохамед
Keywords: дипломна робота
людський капітал
світовий економічний розвиток
економічне зростання
економіка знань
міжнародна конкурентоспроможність
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Елашмоуни М. Роль людського капіталу в сучасних умовах світового економічного розвитку. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 89 с.
Abstract: В сучасних умовах глобалізації світової економіки, розвитку цифрової економіки та інформаційного суспільства, місце держави у світовому господарстві визначається її інтелектуальним потенціалом і рівнем його використання. Внаслідок четвертої промислової революції зростає інтелектуалізація виробництва, яка передбачає зростання вимог до кваліфікації працівників та необхідність її постійного підвищення. Тому сьогодні пріоритетом будь-якої країни, яка прагне посісти провідне місце у світовій економіці має бути розвиток людського потенціалу. Людський капітал сьогодні став ключовим фактором зростання світової економіки, її переходу на інноваційний шлях розвитку. Якісний людський капітал сприяє підвищенню продуктивності праці, зниженню витрат на одиницю продукції та підвищенню ефективності виробництва. В результаті цього виникає необхідність створення сприятливих умов для відтворення людського капіталу, зростання його якості та постійного підвищення продуктивності праці. Важливою умовою, що забезпечує постійне відтворення людського капіталу, є економічні відносини, які виникають з приводу прискорення цього процесу та отримання від нього більш високого корисного ефекту у вигляді накопиченої якості людського капіталу.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.е.н. Пічкурова Зоя Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51401
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Елашмоуни Мохамед.pdfПояснювальна записка1.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.