Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51398
Title: Особливості розвитку світових фінансових центрів в умовах глобальних трансформацій
Authors: Бузан, Ярослава Святославівна
Keywords: дипломна робота
міжнародний фінансовий центр
фінансовий ринок
геоекономіка
економічна криза
валютна політика
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бузан Я.С. Особливості розвитку світових фінансових центрів в умовах глобальних трансформацій - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 97 с.
Abstract: Сьогодні таке явище як глобалізація, разом з її позитивними та негативними наслідками, відкрило шлях для світового розвитку і постає однією з провідних тем для дискусій у сучасній науковій думці. Проте розвиток і прогрес не є рівномірним, оскільки, як показує швидке економічне зростання та зниження рівня бідності, деякі країни інтегруються у світову економіку швидше, ніж інші. Глобалізація приносить більше переваг розвиненим країнам, тоді як країни, що розвиваються, можуть бути в досить обмежених можливостях. Усе це посилює зростання ролі та значення міжнародних фінансових центрів у поєднанні із процесом суттєвої передиспозиції сил країни на користь нових центрів формування, розподілу та використання фінансового капіталу. Стає очевидним, що сучасний напрям науковї теорії повинен мати основу та поле для подальшого функціонування, а предметне поле повинно грунтуватись на теоретико-методологічних аспектах. Окрім того, дослідження та аналіз глобального ринку капіталу показують, що в найближчому майбутньому в рамках світового простору не буде ринків, що розвиваються. Функціонувати будуть тільки розвинені, які перетворилися в глобальні або регіональні міжнародні ринки.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.е.н. Ричка Марина Анатоліївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51398
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бузан.pdfПояснювальна записка1.77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.