Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51072
Title: Порівняльна оцінка ефективності застосування повітряних суден при виконанні аерофотознімальних робіт
Authors: Грабейчук, Євгенія Олександрівна
Денисова, Арина Олександрівна
Keywords: дрон
відеоспостереження
аерофотозйомка
безпілотник
Issue Date: 8-Apr-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Грабейчук Є.О., Денисова А.О. Порівняльна оцінка ефективності застосування повітряних суден при виконанні аерофотознімальних робіт // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених . – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 249-250
Abstract: Сільськогосподарська авіація використовує літаки та вертольоти для найрізноманітніших аграрних завдань. Малі, середні літаки та вертольоти спеціально обладнані для використання в галузі сільськогосподарської авіації. В український флот таких літаків входять такі ветерани, як: літаки АН-2 та більш сучасні вітчизняні легкі літаки НАРП-1 та Х-32 "Бекас", а також вертольоти Мі-2, Ка-26. Також, у світі все частіше застосовуються дрони для сільсько-господарських робіт, але, як правило, вони обмежуються об’єктами, які відносно невеликі за площею або довжиною. Отже, з чого почати використання дронів у сільській місцевості? З аерофотознімків полів із високою роздільною здатністю об’єктива. Це дозволить агроному краще оцінити стан врожаю, а також наслідки в кінцевому результаті. Також агроном зможе точніше визначити необхідність зрошення та підживлення врожаю.
Description: 1. Про затвердження Правил організації та виконання авіаційних робіт у сільському та лісовому господарстві. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0286-07#Text 2. Дмитриев О.Н. Подготовка и выполнение полетов на самолете НАРП-1: Учебное пособие. Государственная летная академия Украины (ГЛАУ), Кировоград, 2007. 115 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51072
Appears in Collections:Політ. Організація перевезень і управління на транспорт. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Грабейчук_Є_О_Денисова_А_О.pdfThesis383.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.