Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50989
Title: Рекомендації щодо виявлення і протидії програмних закладкам в різних операційних системах
Authors: Верховець, Олексій Сергійович
Keywords: програмна закладка
програмне забезпечення
комп'ютерна система
операційна система
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Верховець О.С. Рекомендації щодо виявлення і протидії програмних закладкам в різних операційних системах // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених . – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 33
Abstract: Виробники не гарантують відсутність в обладнанні та програмному забезпеченні (ПЗ) апаратно-програмних закладок, комп’ютерних вірусів та інших недокументованих можливостей, що можуть зашкодити роботі системи. Одним з аргументів відмови від гарантій відсутності закладок є наявність механізму впровадження програмних закладок за допомогою інструментальних засобів розробки та налагодження програм на етапі розроблення ПЗ. Виявлення закладок такого типу є дуже складним, тому метою дослідження є аналіз особливостей застосування та ідентифікації програмних закладок у різних ОС.
Description: 1. Максименко А.А., Козюра В.Д. Програмні закладки та методи захисту комп’ютерних систем від них, Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави, 2019, с. 329. 2. Савенко О.С. Моделі незадокументованих закладок програмного забезпечення в локальних комп’ютерних мережах, Вимірювальна та обчислювальна техніка в технологічних процесах, Том 2, 2019, с. 84-90.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50989
Appears in Collections:Політ. Modern information and communication technologies in aviation. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Верховець_ПОЛІТ.pdfтези конференції141.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.