Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50642
Назва: Biotechnological method of obtaining hyaluronic acid using recombinant microorganisms
Інші назви: Біотехнологічний спосіб одержання гіалуронової кислоти з використанням рекомбінантних мікроорганізмів
Автори: Silich, Olena
Ключові слова: hyaluronic acid
гіалуронова кислота
disaccharides
дисахариди
Bacillus subtilis
Escherichia coli
еnzymes
ферменти
microorganism
мікроорганізм
Дата публікації: кві-2021
Видавництво: National Aviation University
Бібліографічний опис: Silich O. Biotechnological method of obtaining hyaluronic acid using recombinant microorganisms // Polit. Callanges of science today. International relations : abstracts of XXI International conference of higher education students and young scientists. – National Aviation University. – Kyiv, 2021. – P.71
Короткий огляд (реферат): Hyaluronic acid is a naturally occurring linear glycosaminoglycan consisting of repeating disaccharides of glucuronic acid and N-acetylglucosamine, with unique biological and physicochemical properties. It is present in living organisms, in connective tissues such as skin and cartilage, in the umbilical cord, vitreous humor, synovial fluid and skin. Hyaluronan has good biocompatibility and does not cause a reaction to a foreign body or an allergic reaction during implantation, which allows it to be used in medicine and cosmetology. Biotechnological method of obtaining hyaluronic acid is the most promising, it is based on the cultivation of microorganisms-producers of hyaluronate. The creation of recombinant systems in various microorganisms to obtain hyaluronic acid, allows the study of enzymes. The main producers are microorganisms of the genus Streptococcus, as well as genetically engineered strains of Bacillus subtilis and Escherichia coli. Literary sources were reviewed to describe the complete manufacturing process.
Гіалуронова кислота є природним лінійним глікозаміногліканом, що складається з повторюваних дисахаридів глюкуронової кислоти та N-ацетилглюкукозаміну з унікальними біологічними та фізико-хімічними властивостями. Він присутній у живих організмах, у сполучних тканинах, таких як шкіра та хряща, у пупковому шнурі, склоподібним гумором, синовіальною рідиною та шкірою. Гіалуронан має гарну біосумісність і не викликає реакції на чужорідне тіло або алергічну реакцію під час імплантації, що дозволяє використовувати у медицині та косметології. Більш перспективним є біотехнологічний спосіб одержання гіалуронової кислоти є найбільш перспективним, він заснований на вирощуванні мікроорганізмів-виробників гіалуронату. Створення рекомбінантних систем у різних мікроорганізмах для одержання гіалуронової кислоти дозволяє вивчити ферменти. Основними виробниками є мікроорганізми роду Streptococcus, а також генетично інженерних штамів Bacillus subtilis та Escherichia coli. Літературні джерела були розглянуті для опису повного виробничого процесу.
Опис: 1. Лич І. В., Угрин А. О., Волошина І. М. Гіалуронова кислота: біосинтез та використання. Український біофармацевтичний журнал. 2019. № 2. С. 6-13. 2. Manasa M., Sridevi V., Chandana Lakshmi M. V., Dedeepva J. A Review on Hyaluronic Acid. Int. J. Re. Chem. Environ. 2012. Vol. 2. P. 6-11.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50642
Розташовується у зібраннях:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології. 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15_СІЛІЧ_О_О - Олена Олексіївна Сіліч.pdfТези конференції329.71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.