Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50638
Назва: | Cultured meat and cell agricuture: technique and chellenges |
Інші назви: | Культуральне м'ясо та клітинне сільське господарство: техніка та виклики |
Автори: | Borsuk, Maryia |
Ключові слова: | molecular biology молекулярна біологія cultured meat культивоване м'ясо tissue engineering тканинна інженерія synthetic biology синтетична біологія cellular agriculture клітинне землеробство biotechnology біотехнологія |
Дата публікації: | кві-2021 |
Видавництво: | National Aviation University |
Бібліографічний опис: | Borsuk M. Cultured meat and cell agricuture: technique and chellenges // Polit. Callanges of science today. International relations : abstracts of XXI International conference of higher education students and young scientists. – National Aviation University. – Kyiv, 2021. – P.56 |
Короткий огляд (реферат): | Cellular agriculture focuses on the production of agrarian goods from cell cultures with the help of different biotechnological practices, such as: tissue engineering, molecular biology, and synthetic biology to create and develop new methods for producing proteins, fats and tissues that will well be derived from traditional agriculture. Much of the industry is focused on animal products such as meat, milk and eggs, which are produced in cell culture. Controlled conditions in an in vitro production system cannot be achieved with traditional animal husbandry and therefore allow for a safer and healthier product.
In their work, Tuomisto et al showed that the production of 1000 kg of cultured meat, compared to conventionally produced meat, uses about 745% less energy, 78% less greenhouse gas emissions, 99% less land. It should be noted that no reputable source knows the exact amount of economic and environmental benefit cultured meat would provideю Клітинне сільське господарство зосереджено на виробництві аграрних товарів з клітинних культур за допомогою різних біотехнологічних практик, таких як: тканинна інженерія, молекулярна біологія та синтетична біологія для створення та розробки нових способів одержання білків, жирів та тканин, які будуть виведені добре від традиційного сільського господарства. Значна частина промисловості зосереджена на продуктах тварин, таких як м'ясо, молоко та яйця, які виробляються в клітинній культурі. Контрольовані умови в системі виробництва in vitro не можуть бути досягнуті за традиційним тваринництвом, і тому дозволяють безпечнішим і здоровим продуктом. У своїй роботі, Туомісто та ін, показали, що виробництво 1000 кг культивованого м'яса, у порівнянні з умовним м'ясом, використовує близько 745% менше енергії, 78% менше викидів парникових газів, на 99% менше землі. Слід зазначити, що відсутність авторитетного джерела знає точну кількість економічної та екологічної вигоди, культурального м'яса. |
Опис: | 1. Datar I., Betti M. Possibilities for an in vitro meat production system. Innovative Food Science and Emerging Technologies. 2010. Vol. 11 (1). P. 13-22. 2. Benjaminson M.A., Gilchriest J.A, Lorenz M. In vitro edible muscle protein production system. Acta Astronautica. 2002. Vol. 51(12). P. 879-889. 3. Stephens N., Dunsford I., Di Silvio L., et al. Bringing cultured meat to market: Technical, socio-political, and regulatory challenges in Cellular Agriculture. Trends in Food Science and Technology. 2018. Vol.78. P. 155-166. 4. Tuomisto H., de Mattos M. Environmental impacts of cultured meat production. Environmental Science and Technology. 2011. Vol.45. P. 6117-6123. 5. Bryant C., Barnett J. Consumer acceptance of cultured meat: A systematic review. Meat Science. 2018. Vol.143. P. 8-17. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50638 |
Розташовується у зібраннях: | Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології. 2021 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
8_Борсук М.О - Марія Олександрівна Борсук.pdf | Тези конференції | 286.9 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.