Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48978
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГнатюк, Лілія Романівна-
dc.contributor.authorНовік, Ганна Володимирівна-
dc.contributor.authorВолошина, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorGnatiuk, Liliia-
dc.contributor.authorNovik, Hanna-
dc.contributor.authorVoloshina, Nataliia-
dc.contributor.authorГнатюк, Лилия Романовна-
dc.date.accessioned2021-04-01T06:40:53Z-
dc.date.available2021-04-01T06:40:53Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationНовік Г.В. Пристосування літаків під заклади харчування на прикладі АН-26 у м.Київ / Л.Р. Гнатюк, Г.В. Новік, Н.М. Волошина // Теорія та практика дизайну: зб. наук. праць. - К.: НАУ, 2020. - Вип. 21. - С. 31-38uk_UA
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48978-
dc.description.abstractУ статті розглянуто напрямки реконструкції та ревіталізації транспортних засобів, а саме літаків, після тривалої експлуатації, які втратили своє первісне призна-чення. В роботі запропоновано варіанти пристосування літаків під заклади хар-чування. Особливе значення в дослідженні надається збереженню первісного зо-внішнього вигляду транспортних засобів. Їх пристосування для нової, альтерна-тивної функції стає невід’ємним способом відродження і розвитку міської терито-рії. Метою роботи постає виявлення тенденцій з ревіталізації транспортних за-собів на основі аналізу світових прикладів та пошук додаткових рішень для май-бутньої реалізації проекту, задля збереження екологічних умов та покращення соціально-економічних та туристичних показників. За допомогою методів порівняльного аналізу світової та вітчизняної практи-ки з ревіталізації транспортних засобів, визначено стан дослідження даної про-блеми та варіанти її вирішення. Для визначення стратегій ревіталізації розробле-но методику, яка складається з аналізу туристичних та економічних ресурсів в Україні. В Україні, а саме в Києві поки що нема транспортних об’єктів, які б були перетворені в заклади харчування, тому маємо за мету створити місце, яке б за-лишило свою історичну цінність, а також привертало б багато нових відвідувачів. Застосування методів ревіталізації, задля перетворення транспортного об’єкту у м.Київ в заклад харчування не лише відновить потенціал та забезпечить покра-щення соціально-економічних показників не тільки в столиці, а і в Україні в ці-лому, але і запровадить початок масштабних програм ревіталізації транспортних засобів.uk_UA
dc.description.abstractThe article considers the directions of recon-struction and revitalization of vehicles, namely aircraft, after prolonged operation, which have lost their original purpose. The paper proposes options for adapting aircraft to food establishments. Particular im-portance in the study is given to the preser-vation of the original appearance of vehi-cles. Adapting them to a new, alternative function is becoming an integral part of the revival and development of the urban area. The aim of the work is to identify trends in the revitalization of vehicles based on the analysis of world examples and search for additional solutions for future project implementation, to preserve envi-ronmental conditions and improve socio-economic and tourism performance. Using the methods of comparative analysis of world and domestic practice of vehicle revitalization, the state of research of this problem and options for its solution are determined. To determine revitalization strategies, a methodology has been devel-oped, which consists of the analysis of tour-ist and economic resources in Ukraine. In Ukraine, namely in Kyiv, there are no transport facilities that would be convert-ed into catering establishments, so we aim to create a place that would retain its histor-ical value, as well as attract many new visi-tors. The application of revitalization meth-ods to transform a transport facility in Kyiv into a food establishment will not only re-store the potential and improve socio-economic indicators not only in the capital, but also in Ukraine as a whole, but also in-troduce large-scale programs. revitalization of vehicles.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectтранспортні засобиuk_UA
dc.subjectреконструкціяuk_UA
dc.subjectревіталізаціяuk_UA
dc.subjectлітакuk_UA
dc.subjectекстер’єрuk_UA
dc.subjectзаклад харчуванняuk_UA
dc.subjectдизайн інтер’єруuk_UA
dc.subjectтуризмuk_UA
dc.subjectуніверситетuk_UA
dc.subjectvehiclesuk_UA
dc.subjectreconstructionuk_UA
dc.subjectrevitalizationuk_UA
dc.subjectplaneuk_UA
dc.subjectexterioruk_UA
dc.subjectfood establishmentuk_UA
dc.subjectinterior designuk_UA
dc.subjecttourismuk_UA
dc.subjectuniversityuk_UA
dc.titleПристосування літаків під заклади харчування на прикладі АН-26 у м.Київuk_UA
dc.title.alternativeAdaptation of aircraft for food establishments on the example of AN-26 in Kyivuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.doi10.18372/2415-8151.21.15058-
Appears in Collections:Статті кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ТПД_21_DOI-Гнатюк-Новік-Волошина.pdfСтаття у збірнику наукових праць "Теорія та практика дизайну"601.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.