Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48750
Title: Удосконалений програмний модуль для підвищення захищеності серверу від мережевих атак
Authors: Пергаменщик, Нікіта В'ячеславович
Keywords: дипломна робота
мережеві атаки
програмний модуль
інформаційна безпека
комп'ютерні злочини
конфіденційні дані
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Нові IТ технології активно впроваджуються в усі сфери народного господарства. Поява глобальних і локальних мереж передачі даних надала користувачам комп'ютерів нові можливості для оперативного обміну інформацією. Розвиток Internet привів до використання глобальних мереж передачі даних в повсякденному житті практично кожної людини. У міру розвитку і ускладнення засобів, методів і форм автоматизації процесів обробки інформації підвищується залежність суспільства від міри безпеки використовуваних їм IТ. Інформаційна безпека має три основні складові: цілісність, доступність і конфіденційність. Цілісність означає захист точності і повноти інформації і програмного забезпечення. Конфіденційність належить до захисту чутливої інформації від несанкціонованого доступу. Доступність – це забезпечення доступності інформації і основних послуг для користувача в потрібний для нього час. Враховуючи актуальність інформаційної безпеки було вирішено створити інформаційну систему, що аналізує спираючись на поточний стан обчислювальної системи визначає, які типи атак було проведено на неї. Захист інформації є однією з вічних проблем. Протягом історії способи розв'язання цієї проблеми визначались рівнем розвитку технологій. У сучасному інформаційному суспільстві технологія відіграє роль активатора цієї проблеми — комп'ютерні злочини стали характерною ознакою сьогодення. Комп'ютерними називають злочини, пов'язані з втручанням у роботу комп'ютера, і злочини, в яких комп'ютери використовуються як необхідні технічні засоби.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н., Гулак Н.К.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48750
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_ПергаменщикНВ.pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.