Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47067
Title: Система формування та аналізу договорів страхової компанії
Authors: Савенко, Микола Тарасович
Keywords: дипломна робота
економіка
страхові компанії
бізнес
аналіз
дані
технології
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Савенко М. Т. Система формування та аналізу договорів страхової компанії: кваліф. робота випускника освітн. рівня бакалавр: спец. 051 – Економіка / М. Т. Савенко; НАУ. – Київ, 2020. – 88 с.
Abstract: Ринок страхових послуг є одним з невід'ємних елементів ринкової інфраструктури і фінансової системи будь-якої держави. Міжнародний досвід свідчить, що рівень розвитку економіки країни часто визначають за рівнем організації страхової справи, який ранжується по прибутковості (рентабельності), у багатьох країнах випереджає промисловий і банківський сектори. Крім того, в державах з розвиненою ринковою економікою страхування є важливим механізмом залучення в економіку інвестиційних ресурсів. Органи виконавчої влади здійснюють державне регулювання на ринку страхових послуг.На жаль, сучасний стан ринку страхових послуг України свідчить про те, що він недостатньо ефективно виконує свою роль в функціонуванні фінансової системи. За даними різних експертів, частка страхових платежів в Україні становить 44-55%, тоді як в Західній Європі і США цей вид послуг займає близько 60%, в Японії - 80%, в Великобританії - 70%, в світі в середньому - 58,3%. Загальний обсяг страхових послуг на фінансовому ринку України в останньому десятиліття за статистичними даними становить близько 1,96% світового обсягу і був менше в 30 разів порівняно з США, в 15 разів - з Німеччиною, в 5 разів - з Францією.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: к.е.н., доц. Іванченко Надія Олександрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47067
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри бізнес-аналітики та цифрової економіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2020_051_СавенкоМТ.pdfМагістерська робота3.13 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.