Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46983
Title: Удосконалена система автентифікації та керуванням доступом до веб-додатків
Authors: Коляка, Андрій Володимирович
Keywords: дипломна робота
захист інформації
автентифікація
розмежування доступу
веб-додатки
надійність
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Стрімкий розвиток обчислювальних мереж і особливо мережі Інтернет призвів до повсюдного використання веб-додатків різного призначення. У всьому світі активно йде процес децентралізації обчислень, що дозволяє створювати масштабовані системи, здатні обслуговувати величезну кількість користувачів з високою продуктивністю. У зв'язку з широким розповсюдженням електронних ресурсів у всіх сферах людської діяльності гостро стоїть завдання забезпечення інформаційної безпеки в таких системах. Однією з основних заходів щодо захисту даних є забезпечення надійної автентифікації користувача. На даний момент існує багато підходів до автентифікації і ще більше реалізацій цих підходів. При цьому не всі класичні рішення задачі автентифікації підходять для використання у всіх веб-додатках. А різні типи систем пред'являють свої унікальні вимоги до підсистем автентифікації. Крім того, активний розвиток обчислювальної техніки дозволяє легко зламувати алгоритми автентифікації, які ще 10-15 років тому вважалися надійними. У зв'язку з цим ведеться безперервна робота в області дослідження і розробки методів автентифікації.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: к.т.н. Висоцька О.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46983
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_КолякаАВ.pdf1.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.