Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45316
Title: Вплив сімейних стосунків на успішність реабілітації наркозалежних
Authors: Гаврилюк, Дар’я Олександрівна
Keywords: дипломна робота
сім’я
наркозалежність
співзалежність
реабілітація
дипломная работа
семья
наркозависимость
созависимость
реабилитация
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Метою наукової роботи було встановлення впливу сімейних стосунків на успішність реабілітації наркозалежних. В результаті проведеного експериментального дослідження встановлено існування взаємозв’язку між впливом сімейних взаємовідносин родин наркозалежних та успішності їх реабілітації. Сім'я відіграє дуже важливу роль у реабілітації наркозалежного: вона або провокує залежного на зриви та повернення до старої моделі поведінки або допомагає йому в подоланні залежності та підтримки нової моделі поведінки. Спеціальна реабілітаційна програма для співзалежних, яку відвідують батьки, є суттєвим чинником для розуміння проблеми наркоманії, потреб своєї дитини, покращення сімейних взаємовідносин, що в свою чергу позитивно впливає на реабілітацію та одужання наркозалежного.
Целью научной работы было установление влияния семейных отношений на успешность реабилитации наркозависимых. В результате проведенного экспериментального исследования установлено существование взаимосвязи между воздействием семейных взаимоотношений семей наркозависимых и успешностью их реабилитации. Семья играет очень важную роль в реабилитации наркозависимого: она или провоцирует зависимого на срывы и возвращение к старой модели поведения или помогает ему в преодолении зависимости и поддержки новой модели поведения. Специальная реабилитационная программа для созависимых, которую посещают родители, является существенным фактором для понимания проблемы наркомании, потребностей своего ребенка, улучшению семейных взаимоотношений, в свою очередь положительно влияет на реабилитацию и выздоровление наркозависимого.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в Репозитарії НАУ». Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: к. психол. н., доцент Блінов Олег Анатолійович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45316
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри соціальних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЛСК_2020_231_Гаврилюк.pdf1.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.