Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40850
Название: | Determination of the mechanism of forming the surface structures of IIX-15 steel at friction in the environment of aviation fuels on the basis of ethyl oleic esters of rye oil |
Авторы: | Trofimov Igor, Svyryd Mykhailo Boichenko Sergii, Yakovlieva Anna Sydorenko Oleksandr |
Ключевые слова: | surface surface aviation fuel ethyl oleic esters jet fuel |
Дата публикации: | 20-сен-2019 |
Издательство: | Politechnik of Rzeszow (Polsha) |
Серия/номер: | Transport;17 |
Краткий осмотр (реферат): | Presented studies are related to the spheres of aviation and machine-building. Anti-wear properties of conventional jet fuel, fatty acids ethy esters bio-additives derived from camelina oil and their blends were investigated experimentally, It was found that lubricity of bio-additive is significantly higher comparing to conventional oil-derived jet fuel. It was found that addition of bio-additive into the composition of jet fuel leads to strengthening of boundary film, decreasing of friction coefficient and improvement of anti-wear properties of fuel blends. |
Описание: | Trofimov Igor, Svyryd Mykhail, Boichenko Sergii, Yakovlieva Anna, Sydorenko Oleksandr. Determination of the mechanism of forming the surface structures of IIX-15 steel at friction in the environment of aviation fuels on the basis of ethyl oleic esters of rye oil, Systemy i srodki transportu samochodowego, Monografia 17, 2019, pp.99-105 |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40850 |
ISSN: | 978-83-7934-316-4 |
Располагается в коллекциях: | Наукові матеріали співробітників кафедри екології (монографії, глави монографій) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Determination of the mechanism of forming the surface structure.pdf | Monograph section | 3.05 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.