Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39218
Title: Психологічні умови формування емоційної стійкості студентів-психологів
Authors: Пономарьова, Валерія Аркадіївна
Keywords: емоційна стійкість
студенти-психологи
самовдосконалення
саморегуляція
емоційно-вольовий самоконтроль
самонавіювання
Issue Date: 1-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Політ. Сучасні проблеми науки. Гуманітарні науки: тези доповідей ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених і студентів: [у 2-х т.]. – Т. 1 (м. Київ, 1-5 квітня 2019 р.) / [ред. кол.: В.М. Ісаєнко та ін.]; Національний авіаційний університет. – К.: НАУ, 2019. – С. 312-313
Abstract: Однією з професійно важливих якостей практичного психолога виступає емоційна стійкість, оскільки рівень її розвитку відображає конструктивність стану особистості під час вирішення проблемних життєвих завдань, при цьому здатність впевнено і самостійно знаходити оптимальне рішення в умовах постійних змін та зберігати витримку і самоконтроль в різних нестандартних ситуаціях. Знання закономірностей саморегуляції, вміння керувати власними станами, а також оволодіння прийомами і способами регуляції є важливими компонентами процесу професійної підготовки і самовдосконалення студентів психологів. Формування готовності до професійної саморегуляції передбачає оволодіння основними поняттями теорії саморегуляції (структура, функції, компоненти); уміння здійснювати самоаналіз, формувати цілі, та визначати найактуальніші з них), розвиток механізмів професійної саморегуляції (вміння адекватно визначити рівень домагань, власну самооцінку, здійснювати самоконтроль, рефлексію)
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39218
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів "Політ. Сучасні проблеми науки"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пономарьова В.А..pdf184.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.