Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39202
Title: Ігротерапія як засіб усунення страхів у дітей старшого дошкільного віку
Authors: Курасова, Анастасія Тарасівна
Keywords: гра
ігротерапія
психокорекція
страхи у дітей
дитячі фобії
психокорекційний ефект
Issue Date: 1-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Політ. Сучасні проблеми науки. Гуманітарні науки: тези доповідей ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених і студентів: [у 2-х т.]. – Т. 1 (м. Київ, 1-5 квітня 2019 р.) / [ред. кол.: В.М. Ісаєнко та ін.]; Національний авіаційний університет. – К.: НАУ, 2019. – С. 301-303
Abstract: Найприроднішим засобом проникнення в дитинство, всебічного його пізнання, а також упливу є гра. У зв’язку з цим ООН проголошено гру універсальним та невід’ємним правом дитини. У грі відбувається розвиток творчої уяви, а також зняття напруги і відновлення душевного комфорту. Гра є джерелом задоволення, тому активізує, як дітей, так і дорослих. Гра для дитини є однією з форм самотерапії, завдяки якій можуть бути скореговані різні конфлікти. Нерідко для дитини єдиним шляхом допомоги є ігрова терапія. Загальні показання до ігротерапії: соціальний інфантилізм, замкнутість, нетовариськість, фобічні реакції, порушення поведінки і шкідливі звички тощо. Таким чином, актуальність вивчення процесів ігри для використання для психокоррекції, незаперечна. Тільки добре знаючи механізм впливу гри на глибинні психофізіологічні структури людського мозку, можна ефективно надати психокорекційну підтримку. У багатьох випадках гра виступає в якості провідного методу психокорекційного впливу (наприклад, при наявності у дитини емоційних і поведінкових порушень невротичного характеру); в інших випадках - як допоміжний засіб, що дозволяє стимулювати дитину, розвинути її сенсомоторні навички, знизити емоційну напругу й ступінь соціальної депривації (у разі розумової відсталості, аутизму, психічних захворювань і т.д.).
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39202
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів "Політ. Сучасні проблеми науки"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Курасова.pdf266.22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.