Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/36221
Назва: Застосування методу експертних оцінок до оцінювання інформаційних ризиків вищого навчального закладу
Інші назви: ПРИМЕНЕНИЕ МЕТОДА ЭКСПЕРТНЫХ ОЦЕНОК К ОЦЕНКЕ ИНФОРМАЦИОННЫХ РИСКОВ ВЫСШЕГО УЧЕБНОГО ЗАВЕДЕНИЯ
APPLICATION OF THE EXPERT ASSESSMENT METHOD TO ASSESSMENT INFORMATION RISKS HIGHER EDUCATIONAL INSTITUTION
Автори: Ткач, Юлія Миколаївна
Казмірчук, Світлана Володимирівна
Мехед, Дмитро Борисович
Базилевич, Володимир Маркович
Ключові слова: метод експертних оцінок
інформаційний ризик
вищий навчальний заклад
Дата публікації: 2017
Видавництво: Науково-практичний журнал "Захист інформації"
Серія/номер: Захист інформації, Том 19;№2
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено метод експертних оцінок та особливості його застосовування на прикладі оцінювання інформаційних ризиків вищого навчального закладу. Головна особливість цього методу полягає у тому, що він використовується у випадках, коли ускладнено знаходження розв’язку математичними методами. У зв’язку із недостатністю достовірної статичної інформації або взагалі її відсутністю щодо загроз інформаційній безпеці найбільш поширеним методом оцінювання інформаційних ризиків є метод експертних оцінок. Схематично представлено послідовності дій згідно з методом експертних оцінок: формулювання мети дослідження, відбір експертів та формування експертної групи, складання анкет, анкетування, обробка та аналіз експертних оцінок. Запропоновано статистичний інструментарій для обробки та аналізу отриманих результатів анкетування експертів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/36221
ISSN: 2410-7840
Розташовується у зібраннях:Наукові праці співробітників НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11684-30491-1-PB.pdfЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ЕКСПЕРТНИХ ОЦІНОК ДО ОЦІНЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ РИЗИКІВ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ262.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.