Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34082
Название: ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ПРОЦЕСІВ ПИВОВАРІННЯ ЗА УЧАСТІ ФЕРМЕНТІВ
Авторы: Косоголова, Людмила Олексіївна
Романова, З.Н.
Романов, О.С.
Ключевые слова: пиво
колоїдна стійкість
стабільність
ферменти
ферментні препарати (ФП) Viscoferm
галотаніни
помутніння
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Косоголова Л.О. Інтенсифікація процесів пивоваріння за участі ферментів / Л.О. Косоголова, З.Н. Романова, О.С. Романов // Проблеми екологічної біотехнологі. - 2017. - № 2. Режим доступу: їhttp://ecobio.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/12119/16232
Краткий осмотр (реферат): Пиво являє собою складну колоїдну систему. Поява осаду під час зберігання пива пов'язано з укрупненням розмірів частинок в результаті їх зіткнення, конденсації (окислення) і полімеризації. Причиною появи каламуті в свіжому пиві при його охолодженні є взаємозв'язок низькомолекулярних фенольних сполук з кислими білками пива. Для підвищення колоїдної стійкості пива на етапі отримання сусла використовують ферментні препарати, що містять цитолітичні, протеолітичні і амілолітичні ферменти. Більшість препаратів, що застосовуються в пивоварінні, є комплексними. Встановлено можливість використання ферментів Viscoferm на стадії ферментації. Метою задавання ферменту і галотанів – руйнування взаємозв'язку білків і високомолекулярних фенольних сполук – таноідів, які зв'язуються з білками не тільки за допомогою водневих зв'язків, а й за допомогою гідрофобних та іонних зв'язків і не руйнуються при нагріванні. Дослідження показали, що найкращий ефект на стійкість пива завдає Viscoferm з концентрацією 0,02 г / дал.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34082
Располагается в коллекциях:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Косоголова 2017 2.pdf941.65 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.