Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/25422
Назва: Перспективи використання наносрібла для дезинфікуючих засобів у фармацевтичній промисловості
Автори: Косоголова, Людмила Олексіївна
Яблонська, Катерина Миколаївна
Беденко, О.О.
Ключові слова: Aspergillus niger
нанотехнологія
наночастинки срібла
протеолітична активність
дезінфікуючі засоби
модифікований метод Ансона
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Косоголова Л.О. Перспективи використання наносрібла для дезинфікуючих засобів у фармацевтичній промисловості / Л.О. Косоголова, К.М. Яблонська, О.О. Беденко // Проблеми екологічної біотехнології. - 2013. - № 2. Режим доступу: http://ecobio.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/5526
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив наносрібла на протеолітичну активність Aspergillus niger за різних режимывв обробки. Найбільший ефект виявлено при температурі 36 °С та часом обробки 60 хв. Значення протеолітичної активності при цьому режимі становило 1,3 од/г, що на 86 % менще у порівнянні з контролем.
Исследовано влияние наносеребра на протеолитическую активность Aspergillus niger при различных режимах обработки. Наибольший эффект действия наночастиц серебра обнаружено при температуре 36 °С и времени обработки – 60 мин. Значение протеолитической активности при этом режиме составило 1,3 ед/г, что на 86 % меньше по сравнению с контролем.
We investigated the influence of nanosilver on the proteolytic activity of Aspergillus niger at different processing modes. The largest effect of silver nanoparticles have been observed at 36 °C and treatment time – 60 min. The value of proteolytic activity in this mode was 1.3 units/g, which is 86 % less compared to the control.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/25422
Розташовується у зібраннях:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5526-14044-1-PB.pdf218.82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.